2024.04.20. - Tivadar

Brutális állatkínzás - 10 napig élelem és víz nélkül, bezárva hagyta kutyáit

A keszthelyi nõ azután kezdte hanyagolni a két cane corso fajtájú ebet, hogy férje börtönbe került. A kutyák testsúlyuk felét leadták, bõrük és szemük kiszáradt, mire kiszabadították õket.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Két kutyáját hagyta kikötve, illetve bezárva élelem és víz nélkül egy keszthelyi nõ, aki ellen állatkínzás miatt emelt vádat a városi ügyészség.

A Keszthelyi Városi Bíróságon csütörtökön kezdõdött tárgyaláson az ügyész a vádirat alapján elmondta: a nõ tavaly májusban kezdte elhanyagolni három és fél, illetve hatéves fajtiszta kutyájuk gondozását, miután férje börtönbe került.

Az asszony júniusban hosszú idõre úgy utazott el, hogy az egyik kutyát az udvaron kétméteres lánccal egy fához kötötte, a másik ebet pedig egy ablaktalan helyiségbe zárta.

A két cane corso fajtájú kutya több mint 10 napig élelem és víz nélkül maradt. Az elhagyott állatokról az ORFK honlapjára érkezett bejelentés, de a kutyák addigra mintegy hatvan kilogrammos súlyuknak több mint a felét elveszítették, csontjaik kilátszottak, szemük, bõrük kiszáradt - áll a vádiratban.

Az ügyészség megítélése szerint az állatokkal szembeni szándékos mulasztás alkalmas volt arra, hogy mindkét kutya maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza.

A tárgyaláson a vádirat felolvasása után a vádlott, aki az ellene folyó eljárás eddigi szakaszában nem fogadott és nem kért ügyvédet, kirendelt védõ biztosítását igényelte.

A megidézett tanúkat emiatt nem tudták kihallgatni, így az állatkínzással vádolt nõ ügyének tárgyalását májusra halasztotta a bíró.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra