2024.03.29. - Auguszta

Savat dobtak egy japán bálnavadász hajóra

Savat dobtak egy japán bálnavadász hajóra állatvédõ aktivisták. A személyzet négy tagja megsérült, a sav miatt szúrt a szemük, és végtagfájdalmakra panaszkodtak A felvételt hétfõn hozta nyilvánosságra a japán kormány. Az nem derült ki, hogy mikor történt a támadás.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A felvétel szerint a Sea Shepherd (Tengeri Pásztor) nevû hajóról dobálták meg a japán hajót, amelynek személyzete közül négyen megsérültek: a sav miatt szúrt a szemük és végtagfájdalmakra panaszkodtak. A savat - a közlés szerint - por alakban, borítékokban dobták fel a hajóra.

Nem ez volt az elsõ alkalom, hogy az amerikai Sea Shepherd tagjai megtámadtak egy japán halászhajót: januárban üvegekkel dobáltak meg egy hajót, majd egy brit és egy ausztrál aktivista ugrott fel a vízi jármûre és két napig a fedélzeten is maradtak. A bálna kereskedelmi célú vadászata egy nemzetközi konvenció értelmében 1986 óta tilos, Japán azonban kihasználja azt a joghézagot, hogy a tudományos kutatási célokra a bálnavadászat engedélyezett. Tokió nem is titkolja, hogy a kifogott bálnák húsa az ebédlõasztalokon köt ki.

FH
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra