2024.03.29. - Auguszta

Lopott tigriseket adott el!

Két élõ tigrist talált egy gépkocsi hátsó ülésén a vietnami rendõrség, s az autóban ülõ két vietnami férfit õrizetbe vette, a védett állatokat pedig elkobozta. A két ötvenkilós tigrist a férfi elkábítva szállították, mivel az egyikük - aki kölyökkorukban vette õket 234 millió vietnami dongért (2,5 millió forint), majd felnevelte õket - eladta a másik férfinak háromszoros árért. Az állatokat Hanoiból akarták elszállítani a közeli Ha Dong városába.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A rendõrség a vásárló lakásán még négy lefagyasztott tigrist is talált, a legnagyobb 150 kilót nyomott. A szigorúan védett állatok egy hanoi állatkertbõl származhattak, s arra szánták õket, hogy jó pénzért eladható, hagyományos gyógyhatású készítményekké dolgozzák fel õket.

A tigrisekre azért nagy a kereslet, mert a távol-keleti hagyomány szerint különbözõ orvosságok készíthetõk belõlük. Vietnam tigrisállománya drámaian lecsökkent a vietnami háború 1975-ös befejezõdése óta, mivel egyrészt élõhelyeik folyamatosan zsugorodnak, másrészt illegálisan vadásznak rájuk.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra