2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Amikor a veszély bekúszik az otthonokba...

Öt méteres pitont keresnek a spanyol környezetvédelmi minisztérium szakemberei és a helyi lakosság az északi Pontevedrában, miután megtalálták az állat levetett bõrét. Minimum öt méter hosszú és 150 kiló lehet az a kígyó, amelyik a Santo Tomé parókia mosókonyhájában levedlette bõrét, majd köddé vált. Már napok óta kutatják, mintegy hathektárnyi területet vizsgáltak át a környékbeli hegyekben és farmokon, de egyelõre hûlt helye.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A lakosság nagyon aggódik, hiszen az óriáskígyó az állatokra és az emberekre nézve egyaránt veszélyes. Akad, aki szerint ez csak egy rossz vicc, és a bõrt máshonnan szállították oda. Ám a szakértõk nem tehetik meg, hogy találgatnak, ki kell deríteni, hová lett a piton, mielõtt tragédia történik.

Mivel az egzotikus állat viselkedése teljesen kiszámíthatatlan, felszólították a helyieket, hogy ne próbálják megfogni, ha rátalálnak, hanem értesítsék azonnal a hatóságot. Valószínûsítik, hogy valaki vagy megszabadult tõle, miután kontrollálhatatlanná vált a mérete, vagy maga a kígyó szökött meg ketrecébõl.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra