2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Tigrisvadászokat fogtak el Indiában

Tigrisvadászokat fogtak el Indiában
Az indiai Uttar Pradesh állam rendõrsége bejelentette, 16 embert fogtak el, akiknek közük volt tigrisek vadászatához, valamint az állatok bõrével és csontjával történõ kereskedelemhez . A hatóságok tigrisbõrt, csontokat és szõrt találtak a letartóztatott embereknél Allahabad városában. Egy friss vizsgálat során kimutatták, hogy India tigriseinek száma 1500 egyed alá zuhant, mely így arra késztette a kormányt, hogy a tigriseket védõ erõket hozzon létre. India utolsó nagy felmérését 2002-ben tartották, akkor a nagymacskák egyedszáma 3642 volt.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A környezetvédõk az orvvadászatot és a városiasodást okolják a tigrisek hanyatlásáért, szerintük a hatóságoknak többet kellene tenniük. A rendõrök négy tigrisbundát, 100 kilogramm állati csontot és szõrt koboztak el a 16 letartóztatott férfitól. A szóvivõ szerint, 12 vadászból - közülük 10 nõ -álló csoport étkezett Allahabadba, hogy négy csempésznek leszállítsa a tigris testrészeket.

Májusban egy, a kormány által kért felmérés azt mutatta, hogy Indiának sokkal kevesebb tigrise él a vadonban, mint hitték. Az indiai Vadvédemi Intézet által levezényelt vizsgálat azt mutatta, hogy a tigrisek száma öt év alatt néhány államban kétharmadával csökkent.

A szakemberek azért kritizálják az indiai kormányt, hogy az nem bánik elég szigorúan az orvvadászokkal, és a tigrisbõrök illegális kereskedelmével. A tigriseket testrészeikért vadásszák, bõrüket divat céljára, csontjaikat hagyományos gyógyászatban alkalmazzák. A tigrisbõr Kínában akár 12500 dollárt is érhet. Becslések szerint Indiában egy évszázaddal ezelõtt még mintegy 40 ezer nagymacska élt. Az ország ad otthont a világ tigrisei 40 százalékának, 17 államban 23 tigris menedékkel.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra