2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Tűzvész pusztított a menhelyen

Tűzvész pusztított a menhelyen
Tűzvész pusztított a menhelyenA Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon kérdésünkre elmondták, szombaton 22:45-kor érkezett a riasztás az állatmenhelyről. Egy 5x20 méteres kutyakennel palatetője égett. A tüzet vélhetően elektromos hiba okozta. A tűzoltók két egységgel voltak a helyszínen, 15 kiskutyát sikerült kimenteniük – a mentés és oltás fél egyig tartott. Mivel a szándékosság gyanúja nem merült fel, egyelőre további vizsgálatra nem kerül sor.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06


A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Izgazgatóság közleménye:

"Szombat este tizenegy óra körül riasztották a tűzoltókat Pécs-Somogyba, ahol a Pajtás utcai kutyamenhelyen csaptak fel a lángok. A Misina Természet és Állatvédő Egyesület egyik munkatársa figyelt fel a kutyák hangos ugatására. Ekkora már a száz négyzetméter alapterületű egybeépített kutyakennelek teljes tetőszerkezete lángokban állt.

A pécsi tűzoltók két gépjárműfecskendővel és egy vízszállító járművel vonultak a káresethez, ahol a tűz oltásával párhuzamosan megkezdték a kutyakölykök mentését is. Tizenöt állatot sikerült kihozniuk az épületből, negyvenöt kutya azonban elpusztult. Az utómunkálatok hajnali fél egykor fejeződtek be a helyszínen. A tüzet vélhetően elektromos meghibásodás okozta. Szándékosságra utaló jelet nem találtak a beavatkozók a helyszínen."
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra