2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Kutyavásárlás előtt van néhány fontos dolog...

Kutyavásárlás előtt van néhány fontos dolog...
Kutyavásárlás előtt van néhány fontos dolog...Egy kutya kiváló társ és hűséges barát egyben de NEM tárgy és robot, szüksége van egy szeretetteljes falkára akiknek tagjai szeretik, odafigyelnek rá és gondoskodnak róla. Mielőtt kutyát vásárolnánk vagy fogadnánk örökbe gondoljuk át a következőket: Fontos: a kutyát magunkhoz vesszük, mely döntés az állat élete végéig kell, hogy szóljon! Nincs apelláta, nem lehet a megvásárolt házi kis kedvencet megunni, kitenni, szélnek ereszteni! A háziállatokért az ember a felelős, nem is akárhogyan, büntető jogilag és erkölcsileg is...
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

-Az aranyos kis kölyök hamar felnő, és felnőttként is ugyanúgy igényli gazdija gondoskodását, de még kölyökként is sok "gondot" okozhat. A kölyök mindent megakar kóstolni és mindent játéknak tekint, ezért ha nincsenek saját játékai akkor fog keresni magának (pl. a kedvenc cipőnket vagy a TV kapcsolót) , ha elmegyünk otthonról (és a kutyát a lakásban hagyjuk) akkor mindig zárjuk ba a kutyát egy olyan helységbe ahol nem tud kárt okozni vagy csukjuk be az ajtókat (ez főleg a kölyköknél ajánlatos). Ha ezt nem tesszük és ha haza érünk és egy pár dolgot szétcincálva találunk akkor ez nembiztos hogy csak a kutya hibája hisz ő csak unatkozott és gondolta lefoglalja magát! Ha a sok szétcincált dolgot szeretnénk elkerülni akkor a fent említetteken kívül sokat segít még az is, ha mielőtt elmennénk otthonról, a kölyöknek játékokat teszünk ki mert ezekkel lefoglalja magát.

- A kutyának mozgásra van szüksége, főleg a lakásban tartottaknak, de a "kerti" kutyáknak is szüksége van sétáltatásra mert egy kutyának az utca a TV, újság és az a hely ahol találkozhat társaival és megtudhatja a legújabb híreket. Egy nagyobb kutyáknak több mozgásra van szüksége mint egy kisebb termetű ebnek, de vannak a kis fajták közül is mozgékonyak és kevésbé mozgékonyak, de MINDEN kutyának szüksége van mozgásra.

- Mielőtt kutyánk lenne gondoljuk még azt is át , hogyha elutazunk lesz e aki etesse itassa kutyánkat.

- Kan vagy szuka? A kutyák nemének megválasztása teljes mértékben öntől függ. A szukák általában könnyebben nevelhetők és hamarabb lesznek szobatiszták de jobban igénylik a szeretetet. A kanoknál gyakoribb az egymást közti agresszió, dominánsabban viselkednek és aktívabbak.

- Kölyök vagy felnőtt? A kölyökkutyák könnyebben nevelhetők és jobban alkalmazkodnak a befogadó családhoz. A felnőtt kutyák általában már szobatiszták és többségük már ismeri az engedelmesség fogalmát ( Gyakorlatilag bármely felnőtt kutya képes új, erős érzelmi köteléket kialakítani gazdájával).

- Fajtatiszta vagy keverék? A fajtatiszta kutyáknál az az előny hogy ismerjük körülbelül a kutya felnőtt kori nagyságát és vérmérsékletét, hátránya hogy több öröklött betegség léphet föl ( ennek kisebb az esélye ha jó tenyésztőtől és egészségügyileg szűrt szülőktől származik a kölyök). A keverék kutyák is teljes értékű kutyák csak náluk nehezebb megmondani hogy mekkorára nőnek ill. milyen természetűek lesznek (A menhelyi kutyák is teljesen normális ebek és ráadásul sokkal hűségesebbek és elég olcsók, viszont lehet hogy eleinte többet kell az orvosra költeni, de ha ezt megtesszük biztosak lehetünk hogy kutyánk milliószorosan megfogja hálálni.Ma már egyre több fajtiszta kutya kerül a menhelyekre.)
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra