2024.03.29. - Auguszta

Harminc partra vetõdött delfin pusztult el Ausztráliában

Tömegesen sodródtak partra a delfinek az Ausztráliától délre fekvõ Tasmania egyik távoli területén, ahol a természetvédõknek végül tizenegy példányt sikerült megmenteniük, további harminc állat azonban elpusztult.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A helyiek beszámolói szerint a hatalmas esõzések és pusztító viharok során nagyjából ötven palackorrú delfin vetõdött partra Tasmania nyugati partvidékének egyik folyótorkolatánál. Az állatok valószínûleg táplálékszerzés céljából úsztak fel a Pieman folyón, és a viharok miatt csapdába estek a vízfolyam sekélyebb részeinél.

"Az a folyó mély, sötét, hideg, ráadásul épp árad, esõerdõ szegélyezi végig, farönkökkel van tele. Nehéz környezetet jelent egy óceánban élõ delfin számára" - mondta David Pemberton tengerbiológus, aki hozzátette, hogy az elmúlt harminc év során egyszer sem találkozott még a mostanihoz hasonló esettel.

A Tasmaniai Park és Vadvilág nevû szervezet adatai szerint harminc delfin pusztult el és tizenegy állatot sikerült visszajuttatni a folyóba. "Reméljük, hogy az idõjárási feltételek lecsillapodásával a folyóban maradt delfineknek sikerül majd a saját erejükbõl visszajutniuk az óceánba" - mondta Chris Arthur vadvédelmi szakember.

Arról, hogy mennyi delfin lehet még összesen a folyóban, nincsenek információk.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra