2024.04.19. - Emma

A világon elõször másodgenerációs angolnákat tenyésztettek Japánban

A világon elõször sikerült mesterségesen tenyésztett angolnák ondójának és ikráinak felhasználásával a nevelt példányok második nemzedékét kitenyészteni Japánban.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A jokohamai halászati kutatóintézet eredménye lehet az elsõ lépés az angolna iránti szükségletek kielégítése felé azután, hogy ebbõl a kígyószerû halból az utóbbi három évtizedben 90 százalékkal kevesebb akadt horogra - jelentette a japán hírügynökség. A jelenlegi tenyésztési rendszerben az angolna lárváiból kifejlõdött ivadékokat, "üvegangolnákat" nevelnek, de a kutatóintézet egyik részlegének 2002-ben, ugyancsak a világon elsõként sikerült ilyen porontyokat a halfaj mesterségesen tenyésztett lárváiból kinevelni.

Miután ezek az üvegangolnák 45-70 centiméter hosszúságúra nõttek, a kutatók hormonok adagolásával serkentették az ivarérést. Az angolnákból az év elején nyert ondó és ikrák felhasználásával mintegy 250 ezer ikrát sikerült mesterségesen megtermékenyíteni.

A teljes körû tenyésztés elterjedése hozzájárulhat a természetes angolnaállomány védelméhez, és növelheti a tenyésztés eredményességi rátáját azzal, hogy a mesterséges környezethez jobban adaptált ikrákat használnak fel.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra