Akár "kannibalizmussal" is megvádolhatják a jövõben azt, aki megkóstolja az emberi génekkel "dúsított" rizst. Japán tudósok kísérletezték ki. Ami emberi benne, az az a gén, amely az emberi májban a mérgezõ vegyületek lebontásáért felelõs enzimek termelését szabályozza.
Hogy meddig mehet a tudomány?!? Errõl mindenkinek más a véleménye...
Adó 1% felajánlás Állatvédelemre! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06
S hogy mi a haszna az újdonságnak? Az újfajta rizs jól tûri a különbözõ vegyszereket, vagyis nyugodtan termeszthetõ szennyezett talajon is, mondhatni: "kacag a mája" a kemikáliákon. Japán a világ egyik legnagyobb rizstermesztõje, ezért ott - a tudósok állítása szerint - az új találmány aranyat ér.
A kutatók bizakodását nem osztják a környezetvédõk, sem a génmódosított termékeket ellenzõ szervezetek, amelyek szerint a fogyasztókat visszariasztja majd a "kannibalizmus", vagyis az emberi géneket tartalmazó rizs fogyasztásának gondolata.
(MTI - Tokió )