2024.03.29. - Auguszta

Kidobták kalitkástól a madarat - madármentés

Kidobták kalitkástól a madarat - madármentés
Kidobták kalitkástól a madarat - madármentésSzegeden, az Alföldi utca egyik tömbházában a lakók nagy csicsergő zajra lettek figyelmesek. A lépcsőházba érve megdöbbenve tapasztalták, hogy általuk ismeretlen elkövető egy nagyobb méretű madárkalitkát, benne egy hangoskodó papagájt hagyott hátra. A fémketrec aljára egy nagy zacskó napraforgó magot is beletett az állat korábbi tulajdonosa. Az Orpheus Állatvédő Egyesület a hideget nehezen tűrő díszmadarat a lakók kérésére gondozásba vette. Seres Zoltán, az állatvédő egyesület állatmentő szakembere arra kéri az állatuk tartásával felhagyni
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

szándékozó lakosságot, hogy ne hagyják magukra, ne tegyék ki feleslegessé váló állataikat, hiszen ezzel elkövetik az állatkínzás bűncselekményt, amiért akár börtön is kapható. A www.ebangyal.hu gazdikereső oldalon bővebb információt lehet kapni az egyénként teljesen ingyen örökbe fogadható madárról.

A felelős állattartásról: a háziállatok érezni, szenvedni képes élőlények, megóvásuk az ember kötelessége. 2004 óta az állat elhagyása, kitétele bűncselekmény, amiért letöltendő börtön is kapható. Aki állattartásra adja a fejét, az gondoljon a tartási hely fontosságára, a felmerülő költségek fedezetére. Az állatot örömből, az állat teljes életére tervezve tartjuk, a hirtelen felindulásból - meggondolatlanul - megvásárolt állatok sorsa sokszor durva eseménnyel, pl. utcára dobással ér véget - fogalmazott Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület munkatársa.




Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra