2024.04.19. - Emma

Űrkutyáztak az Állatvédők - Állatvédők az Armel Operafesztivál 2013 Szeged rendezvényen

Űrkutyáztak az Állatvédők - Állatvédők az Armel Operafesztivál 2013 Szeged rendezvényen
Űrkutyáztak az Állatvédők - Állatvédők az Armel Operafesztivál 2013 Szeged rendezvényenA Lajka az űrkutya gyermekopera különlegessége, hogy bár gyerekeknek szól leginkább, korántsem “meseopera” hiszen az első űrben járt élő állat, az orosz Lajka kutya valóságos történetén alapul. A tesztet sikeresnek ítélték, azonban Lajka visszaszállítására a Szputnyik 2 nem volt alkalmas és így a kis négylábú űrhajós sajnos elpusztult az utazás közben. Rá és az állatvédelem jelentőségére emlékezve az Armel Operafesztivál 2013 Szeged idén együttműködött a szegedi Orpheus Állatvédő Egyesülettel.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A 2013. október 13. vasárnapi főpróba és a 2013. október 14. hétfői előadás előtt 17-19 óra között az állatvédőkkel lehetett a színház előtti területen találkozni, ahol gazdit kereső kutyusok, ingyenes állatos kiadványok, játék várták az érdeklődőket. Aki megtehette, az a megmentett állatok részére eledel adományt hozott, illetve megismerkedhetett az opera műfaj szépségeivel is.

Lajka az űrkutya műben fontos szerepet kaptak a szegedi kisiskolások is, Tóth Andrea énekzene tanárnő vezetésével a Tisza Parti Általános Iskola kisdiákjai alkották a Lajka az űrkutya című produkciónk gyerekkórusát.

Az Armel Operafesztivál 2013 Szeged október 5-15 között számos színvonalas darabbal várta az érdeklődőket. Az öt országból érkező produkciókat egy helyen, a Szegedi Nemzeti Színházban nézhette meg a közönség és a zsűri. Nagyszabású díjátadó gála zárta az eseményt. A fesztivál győztese minden néző és résztvevő, hiszen a legmagasabb színvonalon adták elő az opera előadásokat, melyeket élvezettel élhetett át a nagyérdemű.




Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra