2024.03.29. - Auguszta

Magyar Tabu - Mindennapos Állatkínzások, melyekrõl kínos beszélni?!

Magyar Tabu - Mindennapos Állatkínzások, melyekrõl kínos beszélni?!
A legjobb, ha a felesleges állatszaporulatok meg sem születnek!

2011-ben nagy felháborodást váltott ki az az eset, amikor egy 72 éves nyugdíjas asszony 5 kiskutyát fojtott vízbe, mert nem tudta etetni az akkor született szaporulatokat. Sokak szerint az eset egyedinek tûnhet, de az Orpheus Állatvédõ Egyesület tapasztalata az, hogy a probléma mindennapos, sõt az emberek egy része az állatok kínzását, és a többi kapcsolódó bûncselekményt családon belül is lehajtott fejjel tûri.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A házi kedvencek (kutyák, macskák) magyarországi ivartalanítási aránya elenyészõ. Sokkal több házi kedvenc születik, mint amennyire a lakosság felelõs állattartó köre igényt tarthat. Generációk nõttek fel úgy, hogy az ivartalanítás helyett (sokan nem is tudnak, tudtak errõl a módszerrõl) a saját kezükkel pusztították el a "feleslegesen" megszületett kiskutyákat, kismacskákat. Falvakban nagy divat élve elásni, vízbe fojtani vagy lapáttal agyonütni, zacskóba kötve út szélére dobni a megszületett kutyusokat, cicusokat. Az Orpheus Állatvédõ Egyesület évtizedes megelõzõ munkája révén azt hangsúlyozza, hogy a legjobb annak a gazdátlan állatnak, amelyik meg sem születik. Butaság az, hogy az emberek erõszakot, kínzást eszközölnek, miközben a problémákat meg is lehetne elõzni.

Kit érdekelnek az állatok, amikor az emberek védelme is egyre nagyobb terhet jelent?!
A Belügyminisztérium Statisztikai Osztály adatai szerint 266/B. § (állatkínzás) kapcsán 2010-ben ezerkettõszázötvenhét nyomozásból négyszáztizenhét került bírósági szakaszba, 2011-ben kilencszázötvenkilenc esetbõl mindössze negyven. A valódi esetek száma a nyomozások számának többszöröse lehet, tehát évente sokezer állatkínzásos bûncselekmény mindenfajta hivatalos eljárás nélkül mehet végbe.

Állatrendõrséget Magyarországra Mozgalom
Az Orpheus Állatvédõ Egyesület a rendészeti törvénybe szeretné iktattatni az állatrendõrség hatóságot, akik ugyanúgy mûködhetnének, mint más rendészeti szerv. A www.facebook.com/AnimalPolice oldalon az állatrendõrség létrehozás szimpatizánsai gyülekeznek. A háziállatok, a gazdasági állatok, az élõlények ellen elkövetett kizsákmányolás – bûncselekmények kapcsán nagy igény lenne egy nyugaton és a tengerentúlon már bevált hatóság létrejöttére. Az egyesület (bár semleges és politikától mentes) örömmel várja a reformprogramot segíteni szándékozó politikai erõk vagy más közéleti csoportok segítségét is.



Aki állatot bánt az az embert is bánthatja?!
Az állatok bántalmazása nem csupán egy csekély személyiségi zavar vagy átmeneti viselkedészavar, hanem egy komoly elmebetegség tünete is lehet. Pszichológiai kutatások kimutatták, hogy azok az emberek, akik állatot bántalmaztak, nem állnak meg az állatoknál, sokan közülük embertársaik ellen is fordulnak. A hazai állatkínzások magas számát nem passzivitással, hanem kellõ odafigyeléssel kellene kezelni, és komoly büntetésekkel, terápiákkal, közmunkával szankcionálni.

Orpheus Állatvédõ Egyesület
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra