2024.04.25. - Márk

A westi kölyökkutyát betegen dobták utcára – szörnyû képek

A westi kölyökkutyát betegen dobták utcára – szörnyû képek
Szegény westi kutyus...

Az Orpheus Állatvédõ Egyesület ebrendészeti állatmentõ csapata a hét elején több bejelentést kapott a városban bolyongó, fajtiszta west highland white terrier kutyáról, akin téli kutyaruha is van, de szõre viszont alig, így a hidegben ázik-fázik szegény. Az állat befogására (az állandó helyváltoztatás miatt) csak a harmadik keresõkör után kerülhetett sor. A kutya nagyon rossz állapotától a sokat látott állatvédõk is elszörnyedtek.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A csupán 4-6 hónapos fajtiszta öleb testének 100%-át atkás-rühes, sebek borították. Az állatnak a helytelen tartástól kialakult állapottól rettentõ fájdalmai lehettek, folyamatosan rágta-kaparta magát. Az Orpheus Állatvédõ Egyesület a befogást követõen fûtött szobában kezdte meg az állat bõrének fertõtlenítését, de az állat akkorra már olyannyira le volt gyengülve, hogy elpusztult.

A csöppnyi kutyát nagy valószínûséggel tudatlanul megvásárolták, tartásához nem volt se anyagi, se erkölcsi fedezet. Amikor beteg lett, költeni rá nem akartak vagy nem tudtak, mindösszesen a divatflancos kutyaruhában utcára dobták. Szegény kutyát így kitenni állatkínzás, ami bûncselekmény, amiért akár három évig terjedõ börtön is kapható. Az állatvédõ szervezet megtette a feljelentést. Az Orpheus Állatvédõ Misszió keresi jelen ügyben is az elkövetõket, lakossági segítség nélkül kicsi az esély, hogy a betegen kidobott kutya eredeti tartójára ráleljen az állatvédõ szervezet vagy a hatóság.

A közelgõ ünnepek idején is sok olyan ember gondolkodik ajándék kapcsán élõ állat vásárlásán, akik megajándékozottjai a hétköznapokban nem rendelkeznek elég idõvel, tartási hellyel, és eledelre-orvosra fordítható pénzzel a felelõs állattartás kapcsán. Sajnos túlkínálat van magunkhoz vehetõ állatból, mivel sokkal több állatot szaporítanak, mint amennyi felelõs állattartó van. Így a kóbor állatok képzõdésének alapja sajnos adott. Az Orpheus Állatvédõ Egyesület szerint a legjobb annak a kóbor állatnak, aki meg sem születik. Megelõzhetõ lenne egy kis odafigyeléssel a kóbor állat termelés.

Orpheus Országos Állatvédõ és Természetbarát Közhasznú Egyesület
www.zug.hu - Állatbarát Web Kuckó
Ebrendészet - Szeged és környéke (TOVÁBBI ÁLLATOK KÉPEIÉRT KLIKK IDE!)
www.ebrendeszet.hu - Országos Állatvédelmi Adatbank

Adó 1%: 18464654-1-06

Támogassa az állatvédelmet: OTP. 11735005-20489094


Fogadjon örökbe egy megmentõre váró négylábút!



Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra