2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Mátyás kutyát megnyírták

Mátyás kutyát megnyírták
Támogatással szépülhetett meg Mátyás

Néhány hónapja az Orpheus Állatvédõ Egyesület védencei közé egy kutyacsalád tagjaként került be Mátyás. A kutyákat a felelõtlen tartójuk egy elhagyatott területen egyszerûen kidobálta. Szerencsére állatbarátokkal közösen az akkorra már éhes-szomjas kutyusok az egyesület révén sikeresen megmenekülhettek. Az állatvédelmi telepen hónapok óta gazdira váró kutya a szegedi Fidó Kutyakozmetika gyakornokainak támogatása révén szépült meg.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Szerencsére állatbarát kutyakozmetikát tanulók, és a kutyakozmetika felé orientálódó állatvédõk rendszeresen keresik az Orpheus Állatvédõ Egyesület védenceit, támogatva a rászoruló gazdátlan állatok menekülését egy kis szépítéssel, egészségügyi nyírással, tappancs ápolással - mondta Nagy Róbert az Orpheus Állatvédelmi Telepének vezetõje.

Sok állat végzi utcára kidobva...
Az ország 3200 településén becslések szerint 1-2 millió házi kedvencként tartott kutya van. Évente több százezerre tehetõ a kóbor állatok száma. Sokan felelõtlenül vesznek magukhoz házi kedvenceket. Az állatok tartása idõt, pénzt, tartási helyet igényel. Az örömteli pillanatok után a szürke hétköznapokban sokan belefáradnak az állattartásba, és egyszerûen utcára dobják a háziállataikat vagy azok utódait. Az állatok az utcán szaporodnak, és a legtöbb esetben pusztulás várja õket. A 2004. évi X. törvény szerint állatokat kidobni bûncselekmény, melyért letöltendõ börtön is kapható. Ettõl függetlenül sok a lakosság által utcára dobott kutya / cica, és egyéb megunt állat.

Gazdit keresnek a magára hagyott házi kedvencek!
Az Orpheus Állatvédõ Egyesület Ebrendészeti Telepén utcára kidobált / megunt állatok tucatjai keresik végsõ menedéküket, szeretõ gazdáikat. A gyógyítás, szocializáció után az örökbeadás, a felelõs gazdák megtalálása a legnagyobb feladat. A www.ebrendeszet.hu oldalon, illetve a +36/20/360-98-46-os telefonszámon elérhetõk az állatvédõk, és informálódni lehet a négylábú védencekrõl, az örökbefogadás menetérõl is.

Orpheus Országos Állatvédõ és Természetbarát Közhasznú Egyesület
www.zug.hu - Állatbarát Web Kuckó
Ebrendészet - Szeged és környéke (TOVÁBBI ÁLLATOK KÉPEIÉRT KLIKK IDE!)
www.ebrendeszet.hu - Országos Állatvédelmi Adatbank

Adó 1%: 18464654-1-06

Támogassa az állatvédelmet: OTP. 11735005-20489094


Fogadjon örökbe egy megmentõre váró négylábút!

Mentés után nemsokkal:

Nyírás közben a Fidó Kutyakozmetikában:

Mátyás ilyen lett szépítkezés után:
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra