2024.04.20. - Tivadar

Sokan a szegedi Zsinagóga-kertbe dobálják az otthonukban felesleges kiscicákat

Sokan a szegedi Zsinagóga-kertbe dobálják az otthonukban felesleges kiscicákat
Kiscicákat utcára kitenni is bûncselekmény, mégis sokat teszik ezt.

Számtalan alkalommal történ már meg a Szegedi Cicamentõk Állatvédõ Egyesületének tagjaival (akiket az Orpheus rendszeresen támogat), hogy a szegedi Zsinagóga-kertben magára hagyott macskákat szedtek össze. Állatokat kitenni, elhagyni a 2004. évi X. törvény értelmében bûncselekmény, amiért a felelõtlen állatkínzók szigorú büntetést érdemelnének.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Szegedi Cicamentõk Állatvédõ Egyesülete gyakran még ki sem nyílt szemû kismacskákat, vagy nagyobb – cseperedõ – macskákat kénytelen a felelõtlen lakosság után összeszedni. Legutóbb a napokban talált az egyesület aprócska, önálló életre képtelen kis szõrmókokat. Sokan nem tudják, hogy a kutyák / cicák felesleges szaporodását megelõzéssel (gyógyszeres fogamzásgátlással, ivartalanítással, gondos tartással) meg lehetne elõzni. A Szegedi Cicamentõk Állatvédõ Egyesülete mindent elkövet, hogy segítse a kóbor cica állomány számának csökkentését. Felvilágosító elõadások tartásával, szórólapok segítségével törekszik a szervezet az emberek környezettudatosságának fejlesztésére. Az utcai macskabaj a legtöbb településen súlyos gond.

Ha valaki kiscicát vagy felnõtt macskát szeretne örökbe fogadni, akkor a www.cicaotthon.hu oldalon vagy a cicamentes@gmail.com levélcímen vagy a +36/30/22-44-208 –as telefonszámon várja az egyesület a jelentkezést.

Szegedi Cicamentõk Állatvédõ Egyesülete

Forrás: Ebrendészet.hu


Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra