2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Illegális vadászhurok vágta le a kutya lábát

Illegális vadászhurok vágta le a kutya lábát
Állatkínzás: egy kutyát csonkított meg a csapda!

Egy ember megcsonkítására is alkalmas, illegális vadászcsapdát találtak Nagygomboson. A szerkezetbe egy kutya lépett bele. A rendõrség állatkínzás vétsége miatt nyomoz. Az úgynevezett csapóvas egy illegális csapda, az orvvadászok használják, ha összecsapódik szó szerint megcsonkítja az állatot. Egy kutya is ilyen szerkezetbe lépett bele. Nagygomboson egy elhagyatott telken találtak rá az állatra, napokig feküdt a csapda fogságában, a bal mellsõ lábát vágta le a csapóvas.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

-Véletlenül talált rá egy polgárõr, ugyanis a kutya semmilyen életjelet nem adott csak feküdt az oldalára dõlve.

A kutyára még egy mûtét vár, és csak hetek múlva épül fel. Azon a szakaszon járnak át a vadállatok ahol a csapda volt. Ezért az orvvadászok számára kiváló terület. Kocsonya László vadász is találkozott már a környéken több illegális csapdával, de fõleg az úgynevezett hurokkal. Kutyát azonban még nem talált egyikben sem.

- A csapóvas használata elterjedõben van, aljas és kegyetlen módszer hasonlóan a hurokhoz. Meggyõzõdésem, hogy nem igaz vadészok használták - fogalmazott Kocsonya László.

Több hobbitelek is van azon a területen ahol a csapdát találták, ember is beleléphetett volna. A rendõrség már nyomoz az ügyben, de egyelõre még nem tudják kié a telek ahol a csapda volt.

-Jelenleg állatkínzás vétsége miatt nyomozunk, de ez felminõsülhet bûntetté is, ha az állat különös szenvedésével járt, erre pedig nagy esély van -tájékoztatta szerkesztõségünket Nagy Attila, a Hatvani Rendõrkapitányság bûnügyi osztályvezetõje. Az, aki elhelyezte a csapdát akár három év börtönt is kaphat.

Jagodics Milán




A Hatvan Városi Televízió felvétele:
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra