2024.04.24. - György

A kutyák táplálkozása

A kutyák táplálkozása
Nagy test, nagy étvágy. Nem árt tudni, hogy a kutyák is szeretik a finom falatokat, de a macskákhoz képest nem akkora ínyencek, bár azért õk is értékelik az ízletes, gusztusos táplálékot.

Ráadásul a kutyák, ellentétben a macskákkal, inkább naponta kétszer esznek nagy adagokat, követve az évezredek alatt kialakult táplálkozási szokásukat. Emiatt fontos tényezõ kutyatartók számára, hogy a megvásárolt eledel kiemelkedõen magas tápanyagtartalommal bírjon. Fontos a belsõ.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Elengedhetetlen, hogy a tápban megfelelõ arányban legyenek jó minõségû, magas biológiai értékû fehérjék. A kedvencünk számára ideális terméket kiválaszthatjuk kedvencünk fajtájának, korának és aktivitásának ismeretében. A döntés nem mindig egyszerû, hiszen nagyon sok kutyaeledelt találhatunk az üzletek polcain, ezért érdemes összehasonlítani õket, hiszen mind áruk, mind pedig beltartalmi értékeik közt jelentõs különbségek lehetnek.

A legtöbb manapság kapható termék összetétele kedvezõ, hiszen általában optimális arányban tartalmazza a szükséges tápanyagot (fehérjék, szénhidrátok, zsírok, ásványi anyagok és vitaminok), nem igényelnek semmilyen kiegészítést, tehát önmagukban is megfelelnek az állatok szükségletének fedezésére.

Zsák, zsák teli zsák. Érdemes a kiszereléseket is megnéznünk, mert sokszor a nagyobb, zsákos kiszerelés kedvezõbb áron kapható. Bátran választhatunk gazdaságosabb kiszerelést, mert a hosszú eltarthatóságuk és praktikus adagolásuk ezt lehetõvé teszik.

Az éltetõ víz. Ügyelnünk kell még a következõre is: ne felejtsünk el a száraztáp etetése mellett mindig friss ivóvizet biztosítani kedvencünknek!

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra