2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Óriási hangerõn dorombol a cica

Óriási hangerõn dorombol a cica
Fültanúk szerint a cica lepipálja a leghangosabb fûnyírókat is, lehetetlen tévézni, rádiózni a közelében.

Smokey macska szinte fülsüketítõ módon fejezi ki elégedettségét. A mérések szerint mintegy 80 decibeles hangerõvel dorombol, de közelebbrõl 92 decibelt mutat a mûszer. Márpedig az emberek számára a 80 is fülsiketítõnek számít, az egészségre ártalmas határt pedig 65 felett húzták meg. A helyes kis cica éppolyan hangos, mint egy fûnyíró vagy hajszárító, de nem sokkal marad el a leszállásra készülõdõ Boeing 737-estõl sem.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Összehasonlításképpen: a világ leghangosabb állata, a kék bálna 180 decibeles hangerõre képes, míg az oroszlánok kb. 110-zel üvöltenek.

Lehetetlen a közelében rádiózni vagy tévézni – mondta Ruth Adams, aki három évvel ezelõtt egy állatmenhelyrõl vitte haza Smokey-t. – Még telefonálni sem tudok, amikor bejön a szobába, a vonal túlsó oldalán lévõk azt hiszik, hogy a kertben nyírom a füvet.

Smokey-t persze nem zavarja a saját hangja, élvezi az életet és hangosan és különleges módon dorombol az ablakpárkányon. Amíg köhögésbe nem fullad a hangja, mert sokszor annyira elragadtatja magát, hogy teljesen kifullad.

Diana Johnson, a Northamptoni Macskavédõ Liga munkatársa sem hallott ilyent, a család pedig békésen tûri a hangzavart. Sõt, a közelmúltban kérvényt nyújtottak be, hogy különleges macskájuk bekerülhessen a Guinness-rekordok könyvébe.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra