2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Több mint száz gömbölyûfejû delfin pusztult el Új-Zélandon

Több mint száz gömbölyûfejû delfin pusztult el Új-Zélandon
Több mint száz gömbölyûfejû delfin pusztult el Új-Zélandon, ahol az állatok tömegesen sodródtak partra - közölte hétfõn a helyi természetvédelmi hatóság.

A Déli-szigettõl délnyugatra fekvõ Stewart-szigeten 107 delfin vesztette életét, amelyek közül több már akkor elpusztult, amikor a természetvédõk megtalálták õket. Negyvennyolc állatot azonban a hatóság emberei altattak el, mivel nem volt remény arra, hogy visszaúsztassák õket a nyílt vízbe, ráadásul egy közelgõ vihar a parton segédkezõ aktivisták életét is veszélyeztette volna.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A hatméteresre is megnövõ gömbölyûfejû delfin a leggyakoribb delfinfajta az Új-Zéland környéki vizekben.

Az állatok élete azonban gyakran veszélybe kerül, amikor tömegesen partra sodródnak. Február elején több mint nyolcvan állat sodródott partra Nelson város közelében, és közülük 14 delfin elpusztult. Januárban 24 delfin pusztult el az ország északi részén, 2009 decemberében pedig több mint 120 állat vesztette életét két, egymástól független esetben.

A tudomány egyelõre nem tud egyértelmû magyarázatot adni a jelenségre, de a legelterjedtebb elképzelés szerint valami megzavarja a navigációjukat, és emiatt úsznak a part felé a nyílt víz helyett.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra