2024.04.19. - Emma

Kenyában kihalhatnak az elefántok?

Kenyában kihalhatnak az elefántok?
Kenyában féltik az elefántokat, mivel a világban egyre nagyobb az igény az elefántcsont iránt. A kelet-afrikai államban az elmúlt húsz évben riasztó mértékben csökkent az elefántok száma.

A kormány több intézkedést hozott az állatok védelmében, s már azt is komoly sikerként könyvelik el, hogy az elmúlt esztendõben már csak két százalékos volt a visszaesés. A Tsavo Nemzeti Parkban 12 572 elefántot tartanak nyilván, ami majdnem ezres növekedés a 2008-as adathoz képest. A nemzeti park 46 400 négyzetkilométeren helyezkedik el, vagyis nagyobb, mint Dánia területe.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Az adatok óvatos bizakodásra adnak ugyan okot, ám a szakértõk úgy vélik, a helyzet távolról sem rózsás. Egyre többen vadásznak elefántokra, mert mind nagyobb az igény az elefántcsontra. Elsõsorban Ázsiában, ahol többféle gyógyszer alapanyagaként használják - mondta Iain Douglas-Hamilton, a londoni székhelyû "Mentsétek Meg az Elefántokat" nevû szervezet alapítója.

Kenya is aláírta a veszélyeztetett fajokkal való nemzetközi kereskedésrõl szóló egyezményt, ami szigorú feltételekhez köti az elefántcsonttal való kereskedelmet, ám egyre többen játsszák ki ezeket a rendelkezéseket.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra