2024.04.20. - Tivadar

A macskatartás elõnyei

A macskatartás elõnyei
Oldják a magányt

Ma már bizonyított tény, hogy az állatok enyhítik a magányosság érzését. Idõs embereknek gyakran ajánlják, tartsanak valamilyen állatot.

A velük való foglalkozás felvidít, feladatot ad. De akkor is remek dolog tudni, hogy valaki feltétel nélkül szeret bennünket, ha nem vagyunk egyedül, ha vannak feladataink. Mert a közhiedelemmel ellentétben, nem csak a kutya tud feltétel nélkül szeretni, hanem a cirmosok is.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Öt ok, miért tarts cicát: Érintésük, simogatásuk egészségesen tart bennünket

Több tanulmány foglalkozott már az érintés gyógyító hatásával. Ha nem érintenénk meg egymást, elõbb-utóbb meghalnánk. Ha nem tudjuk minden nap megérinteni szeretteinket, ismerõseinket, simogassuk meg cicánkat, hasonló hatással bír.

Dorombolással gyógyítanak

Ha, valamink fáj, a cica a beteg testrészhez bújik, dorombolásával enyhíti a fájdalmat. A dorombolás hangi tartománya bizonyítottan pozitívan hat ránk. Ezt egyébként személyes tapasztalattal is bizonyíthatom, végtelenül kellemes lazító hatása van a dorombolásnak.

Felelõsségre nevel

Miután egy élet függ tõlünk, gyerekeket kiválóan lehet egy háziállattal rendszerességre, felelõsségre szoktatni. Hiszen az állat nem tudja magát ellátni, az a mi feladatunk, akkor is, ha fáradtak vagyunk, ha ünnepnap van, egyszóval: mindig.

Azt mondják, hogy ahogy az ember bánik az állatokkal, úgy bánik az emberrel. Az erõszakos emberek nagy része állatokkal kezdte. Egy kísérletben, rabok egy részének kiscicát adtak(veszélyes bûnözök, gyilkosok is voltak köztük).Ezek közül a rabok közül kevesebb volt a visszaesõ késõbb, mint azok között, akiknek nem adtak kiscicát.

Könnyû gondozni

Egy macskát sokkal könnyebb gondozni ,mint egy kutyát(van a családban kutya is),például nem kell sétáltatni, bár lehet. Igaz kutyasétáltatás közben remekül lehet ismerkedni. De azt hiszem, hogy aki elfoglalt, nincs ideje naponta kétszer háromszor haza ugrani ideális a macska. Könnyen alomra szoktatható, és ha megtaláljuk a legmegfelelõbb almot, és naponta kétszer kiszedjük, nem lesz szag a lakásban. Fedeles alomtál esetén, nem porosodik a helyiség ahol tartjuk. Az etetésére pedig számtalan lehetõséget kínálnak az üzletek.

Bátran ajánlom tehát mindenkinek, aki kacérkodik egy kisállattal, hogy próbálkozzon cicával, mert nagyon okosak, aranyosak, kedvesek. De ne feledje senki: „Felelõséggel tartozol azért, akit megszelídítettél.”

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra