2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Szabad tigrist sétáltatni

Szabad tigrist sétáltatni
Engedélyezett a tigrissétáltatás lakott területen, de csak a rendõrség elõzetes tájékoztatásával - így döntöttek a hatóságok Németországban.

Az elõzmény: egy orosz cirkusz tigriskölykével sétálgatott a nagymacskák felügyelõje Razteburg falu határában, amit meglátott egy nõ, és ijedtében azonnal telefonált a rendõrségnek. A cirkusz nem volt a közelben, mert a társulat zöme téli pihenõn van Hollandiában, de oda nem vitte magával három kifejlett tigrisét és a kölyköt, hanem egy kamionban hagyta Németországban, rábízva egy férfira.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A rendõrség rövid vizsgálatot tartott, és kiderült, hogy minden rendben. A tigrisgondozó férfi megfelelõ engedéllyel bír ténykedéséhez, a vadállatok különleges konténerben élnek, elkülönített ketrecekben, tartásuk megfelel a biztonsági elõírásoknak. A rendõrök engedélyezték a tigrissétáltatást, de a lakosság "vegyes reakciói" miatt - és felesleges rendõrségi kivonulások megelõzése végett - arra kérték a férfit, hogy mindig tájékoztassa õket elõre akkor is, ha csupán a kölyköt járatja meg a határban.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra