2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Elpusztultak a kukából kimentett kiskutyák - fulladás és mérgezés végzett velük

Elpusztultak a kukából kimentett kiskutyák - fulladás és mérgezés végzett velük
a kép szemléltetõ jellegû!Vajon fel lehet deríteni az állatokat kukába dobó bûnözõket?

Kimentését követõen elpusztult az az öt kiskutya, melyet a városüzemeltetõ Biokom Kft. munkatársai fedeztek fel egy kukában a baranyai megyeszékhelyen pénteken. Lóczi Szidónia, a kukás cég pr-menedzsere arról tájékoztatta szerkesztõségünket, hogy egy kiskutya már a helyszínen elpusztult, a többi pedig a nap folyamán a pécsi állatvédõk telepén múlt ki, feltehetõen fulladás és mérgezés következtében.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Megjegyezte: tudomása szerint az ügyben egy magánszemély már tett bejelentést a rendõrségen, hozzá csatlakozva a Biokom Kft. és a Misina egyesület is feljelentést tesz állatkínzás gyanújával. A Biokom ezen kívül Pécs jegyzõjéhez fordul a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt.

Lóczi Szidónia pénteken reggel közölte a nyilvánossággal, hogy az öt kiskutyát a Málom városrészben, a Felsõ utcában dolgozó hulladékszállítók fedezték fel egy kukás edényben, amikor annak tartalmát a kukásautóba öntötték. A jármû prését leállították, hogy ne nyomja agyon a kölyköket, és gyorsan ki tudják menteni õket.

Megjegyezte: a kuvasznak vélt kutyák az edény alján voltak, valaki kommunális hulladékot, salakot és hamut öntött rájuk. Emiatt az egyik elpusztult. A hulladékszállítók becsöngettek abba a házba, ahonnan vélhetõen a kukát az utcára rakták és ahol három kuvaszt láttak, de az ott lakóktól azt a választ kapták, hogy a kölykök nem hozzájuk tartoznak.

Mivel a hulladékszállítók nem találták meg a kiskutyák gazdáját, az állatokat az állatvédõ egyesületnél helyezték el. A Biokom részérõl akkor felmerült, hogy ha a kutyák nagytestûek és õrzõ-védõ feladatokra alkalmasak lesznek, egyik telephelyük õrzésére egyet örökbe fogadnak közülük.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra