2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Karácsonyra ÁLLATSTOP!

Karácsonyra ÁLLATSTOP!
Az élõ állatok ajándékozását az állatvédõk nem javasolják!

Az advent elõtti vásárlási dömpingben sokan szeretteik számára élõ állatok megvásárlásában gondolkodnak. Szinte minden házi kedvencnek való állat (kutya, macska, rágcsáló, hüllõ, madár és díszhal) megvásárolható állatkereskedésekben vagy az állatszaporítóknál. Sokan az ajándékba kapott állat tartási körülményeit nem ismerik, gyakran nem tudják az újdonsült állattartók, hogy az állattartás idõt, pénzt és megfelelõ tartási helyet igényel.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Az ünnepek elõtt megvásárolt kedvencek az ajándékozáskor örömteli pillanatokat okoznak. Az Orpheus Állatvédõ Egyesület tapasztalata az, hogy az ünnep utáni szürke hétköznapokban a növekvõ, táplálást és idõráfordítást igénylõ állat a munka - tanulás mellett sokak számára csak nyûg lesz. Gyakori, hogy az ajándékba kapott állatok a rossz körülmények miatt elpusztulnak. Sokan a gyorsan megunt állatoktól ilyen - olyan módon szabadulni akarnak.

Nem ritka, hogy az ajándékba kapott, de megunt díszhalakat (még élve) egyszerûen a wc-be engedik. Az apró rágcsálókat, teknõsöket, vadászgörényt, pókot (és megannyi más ajándékba kapható állatot) legtöbbször ingyenesen vissza lehet juttatni valamelyik állatkereskedésbe. A kutyák - macskák szaporítói ritkábban veszik vissza az állatot, hiszen a kölyöknél nagyobb példányok szinte eladhatatlanok. Sok állat az utcára kerül, vagy menhelyeken kaphat ideiglenes befogadást. Legtöbb kóborrá lett állat azonban az utcán pusztul el.



Ünnepekkor se feledkezzünk meg a felelõs állattartás fontosságáról! Ne vásároljon élõ állatot senkinek sem, hiszen nem tudhatjuk, hogy az érezni - szenvedni képes élõlény igazi öröm lesz -e a megajándékozott számára! A felelõs "elõre gondolkodással" az állatok sem fognak majd szenvedni! Élõ állat helyett van ajándékozási alternatíva: a plüss maci, a szintetikus alapanyagokból készült figura vagy a tartós emléktárgy is okozhat örömteli pillanatokat a karácsony ünnepén, hiszen az ajándéknál sokkal fontosabb, hogy szeretetbõl és jó szándékból cselekedjünk.

Gazdit keresnek a magára hagyott házi kedvencek!
Az Orpheus Állatvédõ Egyesület Állatvédelmi Központjában utcára kidobált / megunt állatok tucatjai keresik végsõ menedéküket, szeretõ gazdáikat! A www.ebangyal.hu oldalon, illetve a 20/360-98-46-os telefonszámon elérhetõk az állatvédõk, és informálódni lehet a négylábú védencekrõl is.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra