2024.03.29. - Auguszta

Zsákba kötve vitték a temetõbe a nyüszítõ pulit - durva fotóval

Zsákba kötve vitték a temetõbe a nyüszítõ pulit - durva fotóval
Zsákba kötöztek, és a helyi temetõben a sorsára hagytak egy fekete szõrû pulikutyát Kiskunhalason. Az állatvédõk feljelentést fontolgatnak.

A nyüszítõ kutyára járókelõk találtak rá az alsóvárosi katolikus temetõ egyik elhagyottabb részén. Az állatvédõk azt fontolgatják, feljelentést tesznek állatkínzás gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. Az eset még múlt szombatra virradó éjszaka történt. A fekete szõrû pulit egy mûanyag zsákba kötözték, a kutya nagy nehezen kirágta a zsák egyik végét, így ki tudta rajta dugni a fejét, de kimászni már nem tudott belõle.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Nyüszített, vergõdött így figyelt fel rá a kora reggeli órákban egy járókelõ, aki azonnal értesítette a halasi állatvédõket. - A rémült kutyust elõbb meg kellett nyugtatni, majd egy keveset enni kapott, egy pórázt tettünk a nyakára, és csak azután vettük ki a zsákból, nehogy ijedtében elszaladjon - számoltak be az önkéntesek, akik a Szegedi úton mûködõ Halasi Állatotthonba szállították.

Az egy-másfél év körüli kutyának szerencsére az ijedtségen kívül nem esett komolyabb baja, az állatvédõk, rendbe hozták a bundáját, megfürdették, megkapta a szükséges védõoltásokat, és lassan kezd beilleszkedni új, ideiglenes otthonába.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra