2024.03.29. - Auguszta

Állatkínzás a cirkuszban

Állatkínzás a cirkuszban
Embertelen módszerekkel nevelik engedelmességre a kölyök elefántokat a legendás amerikai Ringling cirkusz telepén - állítja egy állatvédelmi szervezet külön erre a célra létrehozott honlapja.

Az ASPCA által nyilvánosságra hozott fotókon jól látszik, hogy a pár hetesen elválasztott elefánt borjakat megbéklyózzák, kampós botokkal és elekromos ösztökével kínozzák, míg végül megtörnek. Szó sincs jutalmazásra épülõ nevelésrõl, a kis elefántok keservesen sírnak, és üvöltenek a kiképzés alatt.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A szervezet 12 évvel ezelõtt indított elõször pert a cirkusz kiképzõ telepe ellen, ám csaknem tíz év pereskedés, és több ezer benyújtott bizonyíték ellenére a bíróság két éve megszüntette az eljárást.

- A floridai elefánt központ az állatok védelmére jött létre, de valójában embertelen kínzásoknak teszik ki az ott született borjakat - nyilatkozta egy neve elhallgatását kérõ alkalmazott. - A borjakat túl korán választják el az anyjuktól, és elektromos sokkolóval idomítják. Fél évbe telik, mire egy kölyök elefánt megtörik, feladja az ellenállást, és megkezdõdhet a betanítása.





Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra