2024.03.29. - Auguszta

Farkasokat tartanak kedvencekként

Farkasokat tartanak kedvencekként
Egy kaliforniai pár 10 hibrid farkassal él együtt - az emberhez szokott, kedves állatok a lakásba is bejárhatnak, ott ülnek a gazdik mellett a pamlagon. Ha választanod kell, mégis milyen kedvencet tartsál otthon, nem valószínû, hogy rögtön valamilyen veszélyes ragadozó jutna az eszedbe.

A Los Angeles közelében, Studio Cityben egy családi házban élõ Paul Pondella és Colette Duvall azonban máskép gondolja, õk kifejezetten boldogok odaadó társaikkal.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Az egész azzal kezdõdött, hogy Paul megmentett egy fekete alaszkai hibrid farkast, Shadowt.

A hibrid farkas azt jelenti, hogy az állat egy "igazi" farkas és egy kutya szerelmének gyümölcseként született. A hibrid farkas nem olyan mint egy öszvér: képes szaporodni, ami pompás bizonyítéka annak, hogy a kutya valójában háziasított farkas, amit persze évezredekig tartó tenyésztéssel átalakítottak (mondhatni lassan génmanipuláltak...) õseink.

Szóval Shadow apja egy kutya volt, az anyja pedig egy farkas. Miután jól kijött a gazdikkal, társakat kapott Allie és Takoda "személyében", így ma rangidõsként õ a falkavezér - persze csak a gazdik után. Allie és Takoda pedig hét kis farkas kölyökkel lepte meg a kaliforniai párt.

A képeken olyan barátságosnak tûnnek, mint egy öleb, de Paul elismerte, hogy rengeteget kellett velük foglalkozni, sokkal többet, mint egy kutyával, mert az alaptermészetük vad. Ma már azonban teljesen hozzászoktak az emberi környezethez.

A szaporulat miatt a család kinõtte a Studio City-i házat, ezért egy nagy farmra akarnak költözni, ahol elég tér lesz a farkasoknak. Azt mondják, Shadow befogadása megváltoztatta az életüket, most azzal foglalkoznak, hogy elfogadtassák az emberekkel a farkasokat.







Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra