2024.03.29. - Auguszta

Állatkínzó divat a szõrfestés!?

Állatkínzó divat a szõrfestés!?
Pár éve a világ egyik legnagyobb szállodalánc tulajdonosának lánya Paris Hilton tûnt fel minden alkalommal különbözõ kis kedvenccel, amelyeket extrém ruhakölteménybe öltöztetett. A 2010-es kutyadivat már túl megy a ruhákon, és cipõkön.

Ma már nem csak "aranyosnak" tûnõ ruhadarabokat adnak a gazdik a kedvenceikre, hanem különbözõ ékszereket, csatokat akasztanak rájuk, sõt már festik is az állatok szõrét. A festékanyagok, ahogyan az emberek esetében a kutyáknál is allergiás tüneteket okozhatnak, ha nem derül ki idõben, hogy az állat érzékeny az adott festékben található adalékanyagokra.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Több állatvédõ szervezet is akciót szervezett a szõrfestés ellen, hiszen egyre több állat kerül az állatkórházakba olyan tünetekkel, amelyek okozója a festékekben található hidrogén-peroxid. Az ilyen tünetek elsõ jele, amikor festés után az állat vakarózni kezd. Ez addig fajulhat, hogy az állat az adott bõrfelületen teljesen levakarja magáról a szõrt.

Az festékallergia egy másik elõforduló tünetet, hogy hólyagok képzõdnek az állat testén. Ezek kialakulása nem jár viszketéssel, így azok észrevétlenül is fekélyekké alakulhatnak, amelybõl olyan gyulladást szenvedhet az állat, amely pár héten belül az elpusztulását okozhatja. A hólyagok kialakulása fõként a hosszú szõrû kutyákat veszélyezteti, amelyek bundájában észrevétlenül alakulhatnak ki ezek a hólyagok.

Sok felelõtlen gazdi a saját stílusára formálja kedvencét, amellyel csak árt és kínozza kedvencét. Lehet, hogy színes lesz az állat, és megnézi mindenki, de ez felér az állatkínzással.







Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra