2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Megrázó képek a pamplonai bikafuttatásról

Megrázó képek a  pamplonai bikafuttatásról
Életveszélyes sérülések nélkül, két komolyabb esettel megúszták a résztvevõk a pamplonai bikafuttatást.

A San Fermin fesztivál keretében hagyományosan sorra kerülõ futtatás elsõ napján hat bika elõl menekült a tömeg az észak-spanyolországi Pamplona szûk utcáin. A résztvevõk közül többen a földre estek, egyeseket megtapostak a mintegy 500 kilogrammot nyomó állatok, életveszélyes sérülésekrõl azonban nem érkeztek hírek. Két komolyabb eset akadt, egy 18 éves ausztrál fiatalember szemét kellett ellátni, egy 20 éves spanyol pedig több helyen zúzódásokat szenvedett. Mindkettõjüket kórházba szállították.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A San Fermin tiszteletére rendezett fesztivál idején minden reggel hat bikát engednek szabadon, a bikafuttatás (encierro) során a hagyományosan fehér nadrágot és inget, valamint piros kendõt viselõ fiatalemberek - ma már nagyrészt turisták - futnak az állatok elõtt.

A televízió által is közvetített szerdai futam mindössze 2 perc 45 másodpercig tartott, a bikák együtt maradtak, és csak kevés figyelmet fordítottak a futókra.

A reggeli bikafuttatáson száguldó állatokkal este az arénában végeznek, húsukat pedig pamplonai éttermekben szolgálják fel.







Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra