2024.04.19. - Emma

Évente csaknem ötezer veszélyes kutyatámadás, a hat éven aluli gyerekek a legveszélyeztetettebbek

Évente csaknem ötezer veszélyes kutyatámadás, a hat éven aluli gyerekek a legveszélyeztetettebbek
- Fokozatosan kell a felelõsség érzetét kialakítani a gyermekekben, egy menhelylátogatás kiváló lehetõség erre.

Magyarországon évente csaknem ötezer veszélyes kutyaharapást regisztrálnak, melyek legnagyobb részét a 6 éves kor alatti gyermekek szenvedik el. Fokozatosan kell a felelõsség érzetét kialakítani egy kisgyermekekben, akik így nem csak egy esetleges kutyatámadástól menekülhetnek meg, de megtanulnak megfelelõen viszonyulni a négylábúakhoz. Éppen ezért, pedagógiai céllal látogatták meg óvodások az állatmenhelyet.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A kiránduláson a Pedigree Örökbefogadási Program nagykövete, Hegyi Barbara színmûvésznõ is részt vett, aki rendkívül fontosnak tartja a felelõs állattartásra való nevelést. A látogatás ideje alatt a menhelyen három olyan kutya is befogadóra talált, akik a kampánynak köszönhetik új gazdájukat.

A három és hat éves kor közötti gyerekeknek még nincs veszélyérzetük, ösztönösen pozitívan viszonyulnak az állatokhoz, így egy megfelelõen nevelt kutya remek játszótársa, partnere lehet egy óvodás korú gyereknek. Mindennek kialakítása a kisgyerekekben azonban a szülõk, nevelõk felelõssége, mert egy kisgyerek akár szeretetbõl is ártalmas lehet egy kutya számára, és támadó reakciót is kiválthat.

Fontos, hogy személyesen tapasztalja meg egy gyermek a kutyával való viselkedés szabályait, ha lehetséges, óvodás korban, akár szervezett keretek között is. Az óvodás csoport állatmenhely látogatása során fontos, hogy az óvónõ megfelelõen elõkészítse az eseményt, mert a három-hat éves korú gyerekekbõl erõs reakciót válthat ki az árva, elhagyott, ketrec mögött élõ kutyák látványa. A hangokkal és a szagokkal együtt a látogatás megrázó élményt nyújthat akár egy felnõtt embernek is.

A fentiek miatt menhelyek jelenlegi helyzetének javítását tûzte ki célul a Pedigree Örökbefogadási Program. A kampány tavaly tavasszal azért indult el, hogy minél több kutya találjon gazdára a menhelyeken élõ kutyák közül, illetve a menhelyen megfelelõen kialakított környezetben lehessenek a kutyák – még ha remélhetõleg ideiglenesen is. A kampány nagykövete, Hegyi Barbara azért csatlakozott az Izbégi Óvoda csoportjához az állatmenhely meglátogatásakor, mert nagyon fontosnak tartja a felelõs állattartásra nevelést, saját tapasztalatból is. A mûvésznõ egy örökbefogadott komondor, Dió boldog tulajdonosa, családjukban természetes a kutyákkal való törõdés a mindennapokban, gyermekeit is ebben a szellemben neveli.







Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra