2024.04.20. - Tivadar

Lefogták az állatkínzót az utcán!

Lefogták az állatkínzót az utcán!
Példátlan összefogással mentett meg egy palotapincsit brutális gazdájától a felbõszült tömeg a Moszkva téren. A kutyát dobálta és rugdosta egy férfi, akit a járókelõk a földre tepertek.

Felbõszült tömeg mentett meg egy megkínzott palotapincsit brutális gazdájától a Moszkva téren. A kutyát egy ittasnak tûnõ férfi pórázánál fogva dobálta a levegõben. A szõrgombóc vinnyogott, ám ez egyáltalán nem hatotta meg a gazdát, sõt egyre nagyobbakat rúgott a négylábú oldalába.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A borzalmas jelenetet a járókelõk nem sokáig nézték tétlenül, egy fiatalember földre vitte a kegyetlenkedõt és hátracsavarta a kezét. Közben többen a segítségére siettek, kis híján meglincselték az állatkínzót. A kialakult helyzetben hajléktalanok és öltönyösök egyaránt és egyszerre léptek fel. Egy dobozt szereztek az ölebnek, miközben a rendõrök is megérkeztek.

A visszatartott személyt átadták, miközben egy járõrautó szirénázva vitte az István utcai állatklinikára a kiskutyát. A rendõrök olyannyira a szívükön viselték a kutya sorsát, hogy a váróteremben megvárták az orvosi vizsgálatot. A négylábút még aznap este megoperálták. A mûtét árát bûnügyi költségként az állatkínzónak kell fizetnie.

– A kutyának gyomorcsavarodása volt, ami attól alakulhatott ki nála, hogy túl sokszor megfordult a tengelye körül – magyarázta Csébi Péter, az állatkórház orvosa, aki közben a palotapincsit simogatta, az eb pedig hálásan nézte megmentõjét. – Jelentkezett egy hölgy, hogy örökbe fogadná a kutyust. Õ szemtanúja volt az eseményeknek.

Az állatkínzót elõállították a II. kerületi rendõrök.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra