2024.04.20. - Tivadar

Le a bundával!

Le a bundával!
Itt a tavasz, egyre melegebbek lesznek a nappalok. Állataink is igyekeznek megszabadulni régi, téli bundájuktól, ami sajnos a lakásban tartott állatok esetében elég kellemetlen lehet. A mindenütt megtalálható szõrcsimbókok, a kis fuvallatra fel-felrebbenõ pilleszõrök nem éppen a lakás díszei, mindamellett allergiát is okozhatnak. Mit tehetünk mindezek elkerülésére? A rövid szõrû állatokat minden nap fésüljük ki, majd - ha módunkban áll - fürösszük meg. Ellenkezõ esetben jelentsük be kedvencünket kozmetikába, de számítsunk rá, hogy ilyenkor „dömping” van, akár 1-2 hetet is várni kell, mire idõpontot kapunk.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A fürdetéssel egyrészt a még bent ragadt szõröket is eltávolíthatjuk, másrészt a bõr vérkeringését is fokozzuk, ami pedig az új szõr kinövését, annak regenerációját is fokozza.

A hosszú szõrû állatok bundáját - ha nem visszük õket kiállításra - feltétlenül nyírassuk vagy nyírjuk le magunk. Mindenképpen tudnunk kell, hogy a nyírás nem egyszerû munka, sõt egyenesen emberpróbáló és idõigényes feladat. Arról nem is beszélve, hogy ha állatunk nincs hozzászokva a „macerához”, úgy hamar türelmét veszti, és még a kész „fazon” elérése elõtt könnyen faképnél hagyhat bennünket egy-két keresetlen karmolás, esetleg harapás közepette.

Ha hosszú szõrû macskánk van, és õt teljes pompájában szeretnénk megõrizni, akkor a szõrápolást már kiskorban el kell kezdeni. Ilyenkor a fésû még igen könnyen siklik a szõrben, és nem okoz fájdalmat.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra