2024.04.19. - Emma

Vascsõvel ütötték a láncra vert kutyát

Vascsõvel ütötték a láncra vert kutyát
Azért ütötték, mert nem volt elég barátságos...

A rendõrök hívták a csabai állatvédõket Bucsára egy súlyosan bántalmazott kutyához. A kiláncolt ebet a gazda udvarlója a haverjaival vasrúddal ütlegelte, és sörétes puskával lõttek rá.

Bucsán egy állatkínzáshoz hívták õket. Egy helyi nõhöz megérkezett budapesti udvarlója, és mivel a nõ staff jellegû kutyája nem volt elég barátságos az úriemberhez, úgy gondolta, elteszi láb alól a kutyát – mondta el Molnár Beáta állatvédõtõl.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Két haverjával elõször sörétes puskával lõttek többször a kutyára, majd egy 6 cm átmérõjû vasrúddal ütlegelni kezdték szerencsétlen, menekülni nem tudó, láncra vert jószágot. A bántalmazásnak a hívásra kiérkezõ rendõrök vetettek véget, és azonnal hívták a csabai állatvédõket, akik elindultak a helyszínre - mintegy 80 kilométerre.

A kutya sokkos állapotban volt, a helyi hatósági állatorvos nyugtatót adott neki. Kínlódásában úgy felcsavarodott a láncra, hogy a rendõrök csak erõvágóval tudták kiszabadítani.

Dr. Kiss József állatorvos megvizsgálta a kutyát, a röntgen állkapocstörést mutatott ki, valamint befúródott söréteket. Ezen felül az állat általános állapota sem kielégítõ, a rossz tartási körülmények láthatóak rajta. A kutya sürgõs, azonnali mûtétre szorul, valamint a sokk okozta pszichés bántalmak miatti rehabilitációra. Jelenleg ideiglenes befogadónál került elhelyezésre, az állatvédõk keresik számára a megfelelõ helyet – mondta el lapunknak Molnár Beáta.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra