2024.04.20. - Tivadar

Pitonvadászati szezon kezdõdött Floridában

Pitonvadászati szezon kezdõdött Floridában
Hivatalos pitonvadászati szezon kezdõdött Floridában, ahol a hatóságok ily módon igyekeznek megtizedelni az amerikai állam déli részén elszaporodott nem õshonos, kártékony kígyók állományát. Florida tavaly döntött a pitonvadászat hivatalos engedélyezésérõl, még bátorították is a vadászokat, hogy minél több óriáskígyót megöljenek. Bárki, aki 26 dollárért kiváltja a helyi vadászengedélyt, tetszés szerint pusztíthatja az állatokat az Evarglades mocsárvilágában és környékén.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Az emberekre sem veszélytelen, áldozataikat könyörtelenül megfojtó, összeroppantó nagy ragadozók egykor házi kedvencek voltak, késõbb azonban az elszökött, vagy agresszivitásuk miatt elengedett kígyók elszaporodtak. Ma már több mint 150 ezerre tehetõ a számuk Napfény állam déli részén; agresszivitásukkal felborítják az õshonos állatvilág egyensúlyát.

A rejtõzködõ életmódot folytató, nehezen felkutatható pitonok elleni tavaly elsõ ízben rendezett hajsza nem sok sikerrel járt, pedig a hatóságok még tanfolyamokat is szerveztek arról, hogyan lehet felkutatni és elkapni az állatokat.

A burmai és indiai pitonon, valamint az afrikai sziklapitonon kívül - ez utóbbi a világ legnagyobb kígyója, testhossza meghaladhatja a 10 métert -, a dél-amerikai származású zöld anakonda és nílusi varánusz vadászata is engedélyezett. Minden egyes megölt állatról jelenteni kell a hatóságoknak.

A helyi tímármûhelyek lábanként (30 centinként) 5-10 dollárt fizetnek a megölt kígyókért. A pitonbõr kelendõ cikk, olyan vezetõ divatházak használják fel, mint a Hermes, a Gucci és a Prada.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra