2024.03.29. - Auguszta

Több ezer elpusztult halat mosott partra a víz egy riói lagúnában

Több ezer elpusztult halat mosott partra a víz egy riói lagúnában
Több ezer döglött halat mosott partra a víz a hét végén egy Rio de Janeiró-i lagúnában, orrfacsaró bûzt eresztve a környékre.

Az Agencia Brasil állami hírügynökség közlése szerint az önkormányzat mintegy 100 alkalmazottja péntek óta folyamatosan dolgozik a partszakasz megtisztításán, és vasárnapig közel 80 tonna halat gyûjtöttek össze. Az elpusztult halak mennyiségére vonatkozóan egyelõre nem adtak közre becslést, azt azonban tudni lehet, hogy számos faj megtalálható köztük.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Rió környezetvédelmi minisztere szerint a pénteki hirtelen halpusztulás közvetlen kiváltó oka bizonyos ártalmas algafajok elszaporodása lehetett. Mint mondta, a hatóságok továbbra is vizsgálódnak, a probléma azonban már nem érinti a halállományt.

A bûzlõ haltetemek elriasztották a kocogókat és biciklizõket a Rodrigo de Freitas lagúnától, amely normális esetben kedvelt hely a kikapcsolódásra. Az Atlanti-óceánhoz egy csatornán keresztül kapcsolódó, 4,5 négyzetkilométeres lagúna a híres Ipanema tengerpart szomszédságában, közvetlenül a strandtól északra található.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra