2024.04.20. - Tivadar

Valódi majomszeretet

Valódi majomszeretet
Bár a szó nálunk, embereknél nem épp pozitív jelentésû, ez a fotó nem emberi viszonylatokra utal. Sõt, hasonló fotó aligha készülhetne, fõképp mostanság, közöttünk - emberek között...

Történt, hogy egy csimpánz telepen elhalálozott egy 43 esztendõs nõstény állat. Életkora csak abból a szempontból jelentõs, hogy jelezze, társaival régóta élt egy közösségben. Hogy miféle közösségben? Az ápolók, amint észrevették a szomorú eseményt, annak rendje és módja szerint tették, amit kell.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Hordágyra fektetve szállították el a majom tetemét. Ám ekkor, egy harmadik ápoló megdöbbentõ látványra lett figyelmes. A csimpánz kolónia minden egyes tagja a kerítéshez csoportosult, s egymást szorosan átkarolva, arcukon mélységes gyásszal, síri csöndben kísérték társukat utolsó útjára.

Bevallom, a képet számtalanszor megnéztem, figyeltem minden egyes majomtárs arckifejezését. Könnyfakasztóan megható és egyúttal felemelõ is a látvány, bizony ilyen is van. Õszinte, mélységes, közös gyász. Bármiféle következtetés levonása fölösleges és szájba rágós lenne. Csak arra kérem Önöket, nézzék meg figyelmesen önök is a képet. S ha tehetik, küldjék tovább, ahogyan én is tettem. Igen tanulságos mindnyájunknak.

Nagy Adrienn


Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra