2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Mirõl árulkodik, hogy kutyád vagy macskád van?

Mirõl árulkodik, hogy kutyád vagy macskád van?
Az állatbarátok se egyformák!

A macskákról régóta azt tartják, hogy okosabbak a kutyáknál, most ugyanezt állapította meg gazdáikról is egy brit tanulmány.

A macskák gazdái nagyobb valószínûséggel végeztek egyetemet, mint a kutyák tulajdonosai, legalábbis Nagy-Britanniában, ahol a macska- és kutyapopuláció 50 százalékkal magasabb a becsültnél, és eléri a 20,8 milliót - derítették ki a Bristoli Egyetem szakemberei.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A macskatulajdonosok mûveltsége természetesen nem kedvenceik okosságából fakad, sokkal inkább abból, hogy a tanultabb emberek hosszabb idõt töltenek munkával, és ezért olyan háziállatot tartanak, amely jobban megfelel életmódjuknak. A kutyáktól eltérõen a cicáknak nincs szükségük sétáltatásra, és beérik kevesebb emberi társasággal - mondják a szakemberek.

- Nem hisszük, hogy az állattartás a jövedelem nagyságával állna összefüggésben, mivel ezt a lehetõséget is megvizsgáltuk, ám csak csekély eltérést találtunk. A macskák a kutyáknál kevesebb idõvel is beérik naponta, ezért népszerûbbek a tanult emberek körében, akik késõig dolgoznak, és hosszú idõt töltenek munkába járással - idézte Jane Murrayt, az egyetem macskajárványtani szakértõjét a The Daily Telegraph brit napilap honlapja.

Azok a háztartások, ahol egyetemi végzettségû van, 1,36-szor nagyobb eséllyel választanak cicát, mint a többiek. Ugyanezek a háztartások kevésbé valószínû, hogy kutyát tartanak, szemben az olyanokkal, ahol senki nem végzett egyetemet.

A Veterinary Record állatorvosi szaklapban közzétett tanulmány azt is kimutatta, hogy a macskatulajdonosok inkább idõsebbek és nõk. Mind elõbbiek, mind a kutyatulajdonosok inkább vidéken lévõ, kerttel rendelkezõ háztartásban laknak.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra