2024.04.24. - György

Kannibalizmusra kényszerült kutyák a smederevói állatmenhelyen

Kannibalizmusra kényszerült kutyák a smederevói állatmenhelyen
A csoportos tartású, nyûglõdõ állatmenhelyeken ez mindennapos dolog?!

Szerbiában a smederevói állatmenhelyen levõ kutyák annyira éheztek, hogy kannibalizmusra kényszerültek. Ezt bizonyította az az önkéntes lány is, aki a menhelyen dolgozott és a fotók, melyeket készített önmagukért beszéltek. A kutyák olyan mértékben éheztek, hogy kénytelenek voltak egymást megenni. -Kétszer voltam az állatmenhelyen mint önkéntes és mind a két alkalommal találtam elpusztult kutyát, aminek a fele már hiányzott.-mondta a lány.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Az állatmenhelyen csak 15 boksz található, ami az ott élõ kb. száz kutyának nem elég,
ezért java részük egy bekerített nyitott területen tengõdik esõben, hóban és sárban.
A kölyök kutyák hamar elpusztulnak a hidegtõl vagy betegségtõl, habár a menhelynek szerzõdése van egy állatorvossal, mégsem akarják kihívni, amikor szükség lenne rá. A menhelyen tartózkodó kutyák 95%-a beteg és sérült.

Ez szomorú. Az életkörülmények horror filmbe illõek. Az állatok vékonyak, mint a csontvázak és az értük felelõs két sintérnek egész nap csak annyi dolga van, hogy dobjon nekik egy kis penészes kenyeret, amibõl nem is jut mindegyiküknek.
A menhelyen tiltják a fényképezést, nehogy kiderüljön mi zajlik a falak mögött. A kutyák kénytelenek a saját ürülékükben aludni. Ráadásul a sintérek arra a helyre dobják nekik az ennivalót is. Így írta le a helyzetet a lány, aki az ASAP állatvédõ szervezet tagjaival együtt élelmet vásárolt a kutyáknak, hogy túléljék az elkövetkezõ napokat.

Az állatvédelem felelõs tagja dr. Ivan Stevanoviæ a Kurir-nak adott interjújában a menhellyel kapcsolatban megjegyezte, hogy "nem állandó, csak ideiglenes megoldásról van szó".
- Mi az elmúlt évben közösségi pénzbõl 7 millió dinárt (19 és fél millió forint körüli összeget) költöttünk a kutyák befogására, gondozására és etetésére.
Nyilvánvaló, hogy probléma van az önkormányzati vállalatok mûködésében, mert ott nem olyan szakemberek vannak akik képesek megfelelõen gondoskodni a kutyákról
és szemmel láthatóan terhet jelentenek számukra az állatvédõ szervezetek.-magyarázta Stevanoviæ és azt ígérte, hogy még ebben az évben megépül az elõírt szabványoknak megfelelõ kutyamenhely.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra