2024.04.19. - Emma

Puli nevel egy oroszlánt Nyíregyházán - képekkel!

Puli nevel egy oroszlánt Nyíregyházán - képekkel!
Puli nevel egy két hónapos oroszlánkölyköt a Nyíregyházi Állatparkban. Nala, a kis oroszlán eltörte a lábát, ezért meg kellett mûteni. A gyógyulása érdekében nem engedték vissza az anyjához, egy állatgondozó vette magához ideiglenesen, pulikutyája pedig azonnal összebarátkozott az oroszlánnal.

Manka, a puli már két hete vigyáz a kis oroszlánra. Ha idegen jön be a házba, vagy akár más kutyával találkoznak, azonnal jelzi, hogy hozzá tartozik a 10 kilós kölyök. Igaz, néha zavarja, hogy nem tud pihenni, mert Nala folyamatosan bújik hozzá - mondta el Herlicska Anikó gondozó.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A kis oroszlán valószínûleg anyjával játszott, eközben törhette el felsõ combcsontját. Azonnal megmûtötték, de a gyógyulásához nyugodtabb körülményekre volt szükség, ezért vette magához a gondozónõ.

Papp Endre, a Nyíregyházi Állatpark orvosa azt mondta: jövõ héten szedik ki a csontokat összefogó fémet a kölyökoroszlán lábából, de ezután még három hétig a puli a maradhat a pótanyja.

A sérült oroszlánkölyköt várhatóan egy hónap múlva engedik vissza fajtársaihoz. Akkor valószínûleg saját kifutót kap, mert fél évet is igénybe vehet, amíg visszaszoktatják a társaihoz. Néhány nap távollét után már az anyja is idegenként kezelné, és többiek könnyen bánthatnák a még védekezésképtelen állatot.







Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra