2024.04.23. - Béla

Durva! Belenõtt a lánc a kutya nyakába!

Durva! Belenõtt a lánc a kutya nyakába!
Túl van a nehezén az a kutya, amelyiket állatvédõk mentettek meg a gazdájától. A kutyát egy hatvani ház kertjében tartották láncon. A lánc azonban belenõtt az állat nyakába, ezt pedig már csak mûtéttel lehetett eltávolítani.

Az állatvédõk szerint az állatok kínzása mindennapos, mégis eddig mindössze egy embert ítéltek jogerõsen letöltendõ börtönbüntetésre. A rottweiler-németjuhász keverék kutyát azért kellett elhozni, mert a hús körbenõtte a nyakán a láncot, amelyet hosszú hónapok óta nem cserélt a gazdája.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A kutya gazdája azt mondta, nehéz anyagi körülmények között élnek, nem tudták volna kifizetni az állatorvost, ezért nem hívtak segítséget. A férfi azt állítja, az udvaron új kenelt akar építeni, és bõrszíjat rakna a kutya nyakába.

A férfi állta az állatorvosi költségeket, ezért nem jelentették fel, de a kutyáját nem kapja vissza.



Egy éve Kecskeméten is hasonló eset történt. Egy spániel nyakán olyan szoros volt a lánc, hogy benõtt a bõre alá, ráadásul a gazdája egy karabinert is beakasztott a láncba, amellyel átszúrta az eb nyakát. Itt is csak mûtéttel tudták kivenni a láncot.

Magyarországon évente több mint 300 állatkínzást regisztrálnak. 2004 óta bûncselekménynek számít, de jogerõsen eddig egyetlen embert ítéltek letöltendõ börtönbüntetésre. Igaz, idén két másik esetben is letöltendõ börtönbüntetést szabtak ki, de ezek az ítéletek még nem jogerõsek.
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra