2024.03.29. - Auguszta

Megható videó: Elgázolt társán próbál meg segíteni a kutyus

Megható videó: Elgázolt társán próbál meg segíteni a kutyus
Megható videó: Elgázolt társán próbál meg segíteni a kutyusA megható jelenetet egy taxis rögíztette a telefonjával. „Épp a városközpontba igyekeztem, és félrehúzódtam telefonálni, amikor szemtanúja voltam a könnyfakasztó jelentnek és az előzményeinek is" - emlékezett vissza a videó leírásában a 42 éves mexikói taxisofőr, Serrano Madera. „A két kutya, mintha csak két jó barát lenne, együtt szaladt át az úttesten. A második, egy kistestű fehér jószág valamelyest lemaradt, így történhetett, hogy már nem sikerült átfutnia az érkező autó előtt." A taxis azt is elárulta,hogy az autó, amelyik elgázolta a kutyát fékezés és bármiféle segítségnyújtás megkísérlése helyett megállás nélkül továbbhajtott.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

„A társa azonban észrevette a fehér kutyus hiányát, és visszajött érte. Mivel féltem, hogy esetleg a kocsim alá ugrik, úgy döntöttem várok egy kicsit, és rögzíteni kezdtem az előttem zajló eseményeket."

A zsemleszínű kutyus először élesztgetni próbálja társát, majd mikor nem jár sikerrel, mancsaival megpróbálja őt a biztonságot jelentő padkára segíteni. Amikor ezzel is hiába próbálkozik, a kutya feladja, és lefekszik barátja mellé az út közepére.

Serrano elmondta, a jelenetet látva úgy döntött, segít a kutyusnak. „Odamentem, hogy megnézzem, tehetek-e még bármit az elütött kutyáért, de sajnos már nem volt benne élet. Mivel magammal vinni egyiküket sem tudtam, ezért úgy döntöttem, legalább biztonságba helyezem őket, és a tetemet az út szélére vittem" - mondta, majd hozzátette, a szeme előtt zajló jelenet meggyőzte őt arról, hogy a kutyák igenis több tiszteletet érdemelnek, hiszen ahogy az jól látszik, épp olyan érzéseik vannak, mint az embereknek.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra