2024.03.28. - Gedeon, Johanna

690 kilométert tett meg extrém körülmények között a kóbor kutyus, de végül szerető gazdira talált

690 kilométert tett meg extrém körülmények között a kóbor kutyus, de végül szerető gazdira talált
690 kilométert tett meg extrém körülmények között a kóbor kutyus, de végül szerető gazdira találtArthur, a kutya szívszorító története az Amazonas-medence esőerdejében kezdődött, jelenleg Svédországban íródik tovább. A kóbor kutyus a világ egyik legkeményebb, 690 km hosszú, extrém körülmények között rendezett teljesítménytúráján találkozott egy svéd csapattal. „Szerelem” volt első látásra, legalábbis a kutya részéről, aki a találkozás pillanatától fogva nem hagyta el új barátait, sáron, hegyen, vízen, minden természeti elemen át követte őket a célig. Nem mindennapi túrájának és akaraterejének jutalma szerető gazdi és új otthon lett.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A svéd Team Peak Performance tagjai éppen pihenőjüket tartották, ázottan, koszosan, fáradtan ültek le energiát gyűjteni az újabb kimerítő szakasz előtt. Ekkor jelent meg előttük egy ismeretlen kutya.

Megkínálták svéd húsgolyóval, boldogan befalta. Azt hitték, a „szájába repülő sült galamb” után gyorsan eltűnik az esőerdő sűrűjében, de a kutya nem tágított.

A később Arthur névre keresztelt négylábú önhatalmúan csatlakozott a négyfős csapathoz, végigvitte az Advanture Racing világbajnokság hátralévő szakaszát. Szélsőséges viszonyok között, ahol a versenyzők túráznak, hegyet másznak, kajakoznak és kerékpároznak hosszú-hosszú kilométereken keresztül.

Amikor a svéd csapat tagjai elmerültek a sárban, Arthur is elmerült. Amikor a csapat tagjai a földön fekve aludtak, velük pihent Arthur is. Amikor a csapat tagjai kajakba ültek, Arthur ott úszott mellettük.


„Négyen kezdtük a túrát, öten lettünk a végére. Azért jöttem Ecuadorba, hogy világbajnok legyek, helyette egy baráttal lettem gazdagabb” – mondta a verseny után a csapat egyik tagja.

„Kezdetben néhány alkalommal megpróbáltuk elzavarni, az ő érdekében. De nem adta fel, jött utánunk mindenáron. Voltak nehézségek is. A nagyon sáros részeken sokszor segítenünk kellett neki.”

A túra legmeghatóbb része akkor érkezett el, mikor a csapatnak az utolsó szakaszok egyikén egy folyón kellett átkelnie, és kajakba ültek. A kutya bepánikolt, a csapat tagjai nem láttak más megoldást, mint hogy a parton hagyják az állatot. Evezni kezdtek, hátranéztek, majd meglátták, hogy a kutya minden félelmét legyőzve úszik utánuk. Ezt látva nem bírták tovább a svédek, bár veszélyes volt, a kajakba emelték az állatot.


A célba érés pillanatától kezdve Arthur kalandja világszenzáció lett, vitathatatlanul övé 2014 egyik legnagyszerűbb története.

Mikael Lindnord, a csapat tagja a célszalag átszakítását követően állatorvoshoz vitte Arthurt, és azonnal elindította az örökbefogadási eljárást. Svédország törvényei nagyon szigorúak a külföldről behozott állatokkal kapcsolatban, de Lindnord és új kedvence zöld utat kapott a hatóságoktól. „Sírva fakadtunk, mikor megkaptuk az engedélyt” – tolmácsolta boldogságát a csapat.


Arthur, az Amazonas-medence esőerdejének kóbor kutyája megannyi szenvedés és küzdelem árán, de új otthonra talált. Svédországban.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra