2024.04.23. - Béla

Több száz ember életét mentette meg a daganatokat kiszagoló labrador

Több száz ember életét mentette meg a daganatokat kiszagoló labrador
Több száz ember életét mentette meg a daganatokat kiszagoló labradorGazdája kölyökkorától kezdve arra nevelte, hogy kiszagolja a daganatokat. Gazdáján kívül még 551 ember életét mentette meg. A tehetséges aranyszínű labrador, Daisy, különleges szimatának köszönhetően többek között gazdája életét is megmenthette. „Évekkel ezelőtt történt, de valószínűleg sosem fogom majd elfelejteni azt a néhány hetet" - mondta a kutya gazdája, dr. Claire Guest. „Daisy viselkedése velem szemben egyik napról a másikra változott meg. Először arra figyeltem fel, hogy a mancsát folyton a mellkasomra rakja, majd később az orrával kezdett bökdösni.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Valahányszor lelöktem őt magamról, mindig visszajött" - mondta Claire, aki elárulta, kutyája különös viselkedésének köszönhetően jobban odafigyelt magára.

Néhány héttel később épp zuhanyoztam, amikor a mellemben észrevettem egy aprócska csomót. Legfeljebb egy borsszem nagyságú lehetett, én mégis azonnal orvoshoz rohantam vele." Az ezt követő vizsgálatok kimutatták, Claire-nek kezdődő mellrákja van. „Elképesztő szerencsém volt, hiszen a korai diagnózisnak köszönhetően már jóval azelőtt megoperáltak, hogy a rák tovább terjedhetett volna" - mondta az asszony.

A tízéves labrador azonban nem csak gazdáját, de további 551 embert mentett meg különleges szimatának köszönhetően. „Hihetetlen, de Daisy orra 93 százalékos pontossággal meg tudja állapítani, hogy valakiben vannak-e rákos sejtek, vagy sincsenek." Daisyt, aki jelenleg egy 12 kutyából álló csapat kiképzésében segédkezik, nagyszerű eredményei miatt a közelmúltban ki is tüntették.


Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra