2024.03.29. - Auguszta

43 és fél pár zoknit távolítottak el egy dán dog gyomrából

43 és fél pár zoknit távolítottak el egy dán dog gyomrából
43 és fél pár zoknit távolítottak el egy dán dog gyomrábólA színes zoknikra éhezett egy dán dog. A 64 kilogrammos kutya gyomrából 43 és fél pár zoknit távolítottak el oregoni állatorvosok. A négylábú házi kedvencnek az életét mentették meg a beavatkozással. Az eset még februárban történt, az állatkórház csak most hozta nyilvánosságra a történteket. A kutya gazdái álmukban sem gondolták, hogy az eltűnt zoknik a dog gyomrában végezték. Az állat szerette rágcsálni a zoknikat, de azt senki nem sejtette, hogy egészben le is nyeli. Egészen addig, amíg rosszul nem lett.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Amikor beszállították a kutyust a portlandi DoveLewis sürgősségi állatkórházba a röntgenfelvétel nagy mennyiségű idegen anyagot mutatott ki a gyomrában. A műtőasztal mellett pedig az orvosok is megdöbbentek.

- Amikor felnyitottuk a kutya gyomrát, különböző méretű és színű zoknik voltak benne – mesélte Dr. Ashley Magee, a DoveLewis állatkórház munkatársa.

A dán dog a műtétet nagyon jól viselte, másnap már haza is engedték. Arról nincs hír, hogy a gazdái hova rejtették előle a zoknikat.

A kutya 500 dollárt (121 ezer forint) nyereményt is hozott a kórháznak. A gyomráról készített röntgenfelvétellel a kórház ugyanis harmadik helyezést ért el a Veterinary Practice News című állatorvosi magazin They Ate WHAT? (Hogy mit evett meg?) elnevezésű versenyén. A kórház az összeget a kis jövedelmű állattartók kedvenceinek sürgősségi ellátására szánja.

A verseny fődíját egyébként egy béka vitte el, amely több mint harminc díszkavicsot evett meg a terráriumából, és a zsűri egy alien játékfigurát felfaló kiscicát, továbbá egy villanykörtét lenyelő golden retrievert is megjutalmazott.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra