2024.03.28. - Gedeon, Johanna

40 kiskutyát mentettek ki egy csepeli raktárból

40 kiskutyát mentettek ki egy csepeli raktárból
40 kiskutyát mentettek ki egy csepeli raktárbólMűanyag- és papírdobozokban összezsúfolva, élelem és ivóvíz nélkül, a saját piszkukban találtak összesen 40 fajtiszta kutyakölyköt. A rendőrséget 2014. július 1-jén 16 órakor Az Országos Állatvédőrség Alapítvány önkéntesei értesítették arról, hogy egy csepeli raktárban több tucat fajtiszta kiskutyát tartanak fogva ismeretlenek. Az állatok tartási körülményei valószínűleg nem megfelelőek. A helyszínre kiérkező járőrök adatgyűjtést végeztek, melynek eredményeképpen a raktár közelében ellenőrizték L. János 56 éves és L. Edina 24 éves budapesti lakosokat.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A férfi által használt jármű átvizsgálásakor előkerültek azok a kulcsok, melyek azt a három raktárhelyiséget nyitották, ahol az ebeket tartották. A rendőrök összesen 40 fajtiszta - többek között mopsz, tacskó, magyar és német vizsla, csivava - kölyökkutyát találtak kisméretű ketrecekben, kennelekben, műanyag- és papírdobozokban. A széttépett újságpapírból készített almot nem cserélték, az állatokat saját ürülékükben, megfelelő élelem és ivóvíz nélkül tartották. A rendőri intézkedés során jelenlévő hatósági állatorvos megállapította, hogy a kutyák elhelyezése és tartása azok maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozhatta volna.


A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXI. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói L. Jánost és L. Edinát állatkínzás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A kutyakölykök elhelyezéséről az állatvédők gondoskodtak.


Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra