2024.04.24. - György

10.000 kutyát vágnak le minden évben a jülini kutyahús-fesztiválon - durva képekkel!

10.000 kutyát vágnak le minden évben a jülini kutyahús-fesztiválon - durva képekkel!
10.000 kutyát vágnak le minden évben a jülini kutyahús-fesztiválon - durva képekkel!A kutyaárusok állatvédők előtt kínozzák az ebeket, hogy megvegyék őket - Idén is tömegek gyűltek össze június 21-én a dél-kínai Jülin városában, hogy az ősi szokásnak megfelelően kutyahússal ünnepeljék a nyári napfordulót. Amióta az állatvédők brutális mészárlásnak és véres hagyománynak keresztelték az eseményt, a kutyaárusok rájöttek, hogy húzhatnak hasznot az eseményt elözönlő állatvédőkből. A fesztivál idején, amely ellen évről-évre több civil szervezet tiltakozik, mert több ezer kutyát vágnak le, húsukat pedig a városka lakói trópusi gyümölcsökkel, például licsivel fogyasztják.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Mindezt azért, mert azt hiszik, a szertartás távol tartja tőlük a betegségeket. Idén a fesztivál kezdete előtti héten felröppent a hír, hogy a heves tiltakozás miatt a fesztivált idén nem tartják meg, sőt, arról is lehetett hallani, hogy egy héttel előbbre hozzák, hogy elkerüljék az állatvédők támadásait. Végül aztán a szokásos időpontban rendezték, a nyári napfordulóhoz igazítva.

Miközben az állatvédők „véres karneválnak” keresztelték az eseményt, a kutyaárusok rájöttek, hogy húzhatnak hasznot az eseményt elözönlő jóérzésű tiltakozókból. Az árusok az állatvédők szeme láttára mészárolták le az állatokat, ha nem voltak hajlandók kifizetni az értük kért borsos árat.

Az egyik aktivista, Zhao Hao elmondta, az árusok szinte vadásztak az aktivistákra. „Kiszúrt a tömegből, majd rám mutatott, amíg a másik kezével a nyakánál fogva egy kutyát emelt a magasba és felkiáltott: „Te ott! Vagy megveszed ezt a kutyát, vagy itt előtted ölöm meg!”

Zhao addigra már tíz másik kutyát vásárolt hasonló körülmények között, és végül ezt a kutyát is megvette 350 jüanért (12.500 forintért). A 64 éves Yang Xiaoyun, akit többen is láttak térdenállva könyörögni az egyik árusnak, hogy adja el neki a golden retrievert, amit nem sokkal korábban vásárolt.

A fesztivál a heves tiltakozás és a híre ellenére minden bizonnyal néhány évig még lesz. A város kormányzatának illetékesei ugyanis mossák kezeiket mondván, hogy a rendezvényt nem ők szervezik, hanem a köz, amibe a hivatal sosem avatkozott be. Ők csupán annyit tehetnek, hogy igyekeznek elejét venni a kutyalopásoknak és megtiltják a nyílt utcán történő levágásukat.





Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra