2024.04.23. - Béla

A határban csavargó kutyákat lelövik, ugye?

A határban csavargó kutyákat lelövik, ugye?
A határban csavargó kutyákat lelövik, ugye?A kóbor kutyák által okozott természetkárosítás kapcsán mind együtt kellene gondolkodnunk, mégpedig abba az irányba, hogy a háziállatok összes cselekményéért az állat tartója a felelős. Állatot elhagyni, kitenni, kóborrá tenni bűncselekmény, amiért a gazda akár börtönt is kaphat(na, ha valakit a hatóság részéről érdemben érdekelne és nyomozna az állatkínzók után). Ehelyett a vadász - természetvédő szerint az állatvédő 'lelkiző seggfej', az összes kóbor macska és kutya kiirtást érdemel, az állatvédők szerint a vadász 'otromba gyilkos'... az állatait szabadon engedő 'gazda' meg megfoghatatlan és legtöbbször ismeretlen marad...
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06





Egy mostani vadászközlemény:

'Május 31-én a délelőttöm úgy indult, hogy egy telektulajdonos megölt őzet talált, amiről egy közepes méretű kutyát zavart el. A helyszínre érve találtam egy vemhes sutát, aminek a torka ki volt tépve.

A helyszínt bejárva egyértelmű volt, hogy a sutát egy kutya fogta meg. Ezt azért tudta megtenni, mert az őz ellés előtt állt. Az eb összemarcangolta a nyakát és a combját.

Néhány hete még a solti "kutyagyilkosságokon" csámcsogott a média, vérdíjat tűztek ki a hivatásos vadász fejére, másokat veréssel fenyegettek a magukat állatvédőnek tartó, támogatásokból élő focihuligánok és egyéb áltársadalmi szervezetek. Nem értik, miért nyúlok gondolkodás nélkül a drilling után, ha a határban gazdi nélkül önfeledten hancúrozó Piszkéket, Bubukákat látok. Nagyon sajnálom, hogy eddig nem fényképezetem a széttépett őzeket, nyulakat. Egyet viszont megígérek: ezután szépen kiposztolom a terítékre került kutyákat, és utána a chip alapján feljelentést teszek a gazdi ellen. Remélem utána egyre többen fogják elhinni, hogy a kutyának a kerítés mögött van a helye.

Mielőtt valakinek megfordulna a fejében, hogy a kutya dögön találta az őzet, felboncoltam. Aki kicsit is ért a biológiához, láthatja szövetek bevérzését. A képek magukért beszélnek. Két szép gidának adott volna életet. Azok ellen a traktorosok ellen alig tehetünk valamit, akik lekaszálják ezeket az apróságokat, de a kutyák ellen van lehetőségünk fellépni és élni is fogunk vele. Csak remélhetem, hogy a társadalom egészségesen gondolkodó része megérti azokat, akik a vadon élő állatok érdekében dolgoznak.

Farkas Tibor
Solti Vécsey Vadásztársaság'
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra