2024.04.18. - Andrea, Ilma

Mentőt hívott gazdájához a kutya

Mentőt hívott gazdájához a kutya
Mentőt hívott gazdájához a kutyaMentőt hívott a kutya, miután gazdája rosszul lett - A négylábú pontosan tudta, mit kell tennie: elővette gazdája zsebéből a telefont, és hívta a 911-et. Tízszer. Majorból, a fekete-fehér foltos keverékből egy csapásra igazi hős lett, miután a közelmúltban valami olyat tett gazdájáért, amit kutya csak ritkán. A labrador-pitbull keverék, aki évek óta segítőkutyaként él beteg gazdája, Terry McGlade mellett, a közelmúltban ugyanis nem csak észrevette, hogy gazdája orvosi segítségre szorul, de tett is arról, hogy kapjon azzal, hogy kihívta a mentőket.
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Terry, aki korábban évekig Afganisztánban harcolt egy sebesülés miatt tért újra haza: a közelében bomba robbant, azóta rendszeresen rohamok gyötrik. Hűséges kutyája, Major segítőkutyaként él mellette, mint mondja segít elviselni a szürke hétköznapokat és a stresszt. „Mielőtt megkaptam volna Majort, egy sötét lyukban éltem. Ha nincs ez a kutya, valószínűleg én is az öngyilkossági statisztikákat erősítettem volna, annyira elviselhetetlen volt a depresszióm” - meséli.

Major azonban nem csak a depresszió elviselésében segít Terrynek, legutóbb, amikor váratlanul rohamot kapott, a hűséges kutya orvost hívott hozzá. Méghozzá telefonon. Hogy ezt hogy csinálta? Nos, Terry elmondása szerint a roham váratlanul tört rá a házuk hátsó kertjében. Semmire nem emlékszik, csak hogy elesett, mire magához tért, az orvosok már körülötte voltak.

Csak később derült ki, hogy a mentőket Major hívta ki, aki miután gazdája összeesett, először elővette a telefont a zsebéből, majd a mancsával addig csapkodta, míg a telefon fel nem hívta a 911-et. Mivel Major nem szólt a telefonba, a diszpécser azt hitte, szórakoznak vele, ezért többször is lerakta a telefont: végül a tizedik hívás után kiküldte a kocsit arra a címre, amit a telefonszám alapján azonosított.

A mentők ezután megtalálták a magatehetetlen Terryt és kórházba szállították. Szerencsére azóta jobban van, és hősként tekint segítőkutyájára.

Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra