2024.03.29. - Auguszta

Tizenkét aranyszabály, hogy kulturált kutyatartónak mondhassuk magunkat!

Tizenkét aranyszabály, hogy kulturált kutyatartónak mondhassuk magunkat!
Tizenkét aranyszabály, hogy kulturált kutyatartónak mondhassuk magunkat!Nem csak a kutyasuli lényeges egy felelősségteljes kutyatartáshoz, a gazdi számára is van néhány olyan dolog, amit tudnia kell. Akkor lehet egy állattartás felelősségteljes, ha a kutya számára van megfelelő tartási helyünk, van megfelelő anyagi fedezet az állat tartása kapcsán keletkező költségek fedezésére, de mit sem ér egy gazdag állattulajdonos, ha pl. nincs megfelelő mennyiségű szabadideje, hogy az állatával szeretetteljesen tudjon bánni. Ha megvan a három alapvető dolog (pénz, hely, idő), már csak apróságok kellenek, hogy tudatos és sikeres legyen az állatunk tartása...
adó 1% állatvédő kutya, cica örökbefogadás állatmentés

Adó 1% felajánlás Állatvédelemre!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Íme összeszedtük néhány pontba pár fontos dolgot, mely elengedhetetlen az állattartás minőségibbé tételéhez!


1. Neveljük alapvető engedelmességre kutyánkat, hogy minden esetben kontrollálni tudjuk viselkedését! Ezt nem csak kutyasuliban, akár otthon, séta közben is megtehetjük (tegyük meg!)

2. Kutyánkat saját tányérjából etessük, ezeket pedig a többi tányértól elkülönítve tároljuk! Nem egészséges a kutyákkal "smacizni", számos fertőzést kaphatunk a kutyák egymás fekáliájába való belenózizásából fakadóan!!!

3. Soha ne engedjük a kutyát teljesen szabadon, mert sok házi kis kedvenc a kutyamennyországba egy nem várt gépjárműtől elszenvedett gázolás miatt jut...

4. Emberek között és az út mellett mindig tartsuk a kutyát pórázon, hiszen alkalmazkodni kell nekünk is és másoknak is!

5. Ne engedjük kutyánkat a járdára, épületekben, pázsiton, kertekben, vagy játszótereken piszkítani, ez egy alapvető és fontos szabály...

6. Ne engedjük a kutyát hangoskodni, ne zavarja a szomszédokat!

7. Ne engedjük a kutyát saját ágyunkban aludni, ennek több fontos oka van (pl. sok kutya szeret dögbe, rothadó avarba hemperegni)!

8. Soha ne vigyük be a kutyát élelmiszerboltba!

9. Mindig tartsuk a kutyát tisztán, és rendszeresen ápoljuk (az udvari kutyákat is fontos higiénikusan tartani), gondoskodjunk a rendszeres külső-és belső parazita mentesítésről (férgek, tetű, atka, kullancs, bolha, rüh)!

10. Amint befogadjuk az állatot, jelentkezzünk be vele egy állatorvoshoz, ne akkor kelljen állatorvost keresni, amikor azonnal segítségre van szükségünk!

11. Ha nem akarjuk, hogy a kutyánknak kölykei legyenek, vegyük fontolóra az ivartalanítást, de mindenféleképpen figyeljünk oda rájuk a reproduktív időszakban!

12. Gondoskodjunk a kutya ellátásáról és elhelyezéséről utazásaink, szabadságunk alatt is, de ha lehet vigyük magunkkal üdülni is!
Kutyaotthon adó 1% támogatása

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra